Sa ne amintim cum era odata...

Sa ne amintim cum era odata…

In imaginea de mai jos vedem fata a doua Romanii, cea dinainte de criza si cea de dupa criza.

Sa ne amintim cum era odata... Oricine se oboseste sa faca un calcul simplu ajunge la concluzia ca pretul combustibilului a crescut pe parcursul a 4 ani de zile cu aproximativ 250%, in timp ce in restul Europei, in aceiasi perioada de timp combustibilul a crescut cu maxim 60% pentru ca mai apoi sa scada. In Spania de exemplu, in aceste zile litrul de motorina este cu doar 35% mai scump fata de 2008.

Sa nu uitam ca dincolo de patimile politice exprimate vehement si vizibil de unii, si dincolo de aratatul cu degetul intr-o directie sau alta, o crestere a combustibilului ce la randul lui a atras dupa sine cresterea tuturor preturilor cu un procent identic a fost posibila datorita unor guverne precum celebrele Boc 1, 2 si 3, dar si a unor guverne de coalitie precum dreapta + stanga (PDL – PSD), stanga + dreapta (PSD + PNL adica USL) si in definitiv un guvern de stanga (PSD + UNPR + PC) presarat pe alocuri cu ceva minoritati din UDMR.

Astfel e cat se poate de evident ca indiferent de combinatie guvernamentala, si indiferent cine a avut de fapt puterea, pretul benzinei a crescut pentru ca guvernele au lucrat sistematic impotriva intereselor noastre si in favoarea intereselor clientilor politici. Pana la urma, peste 60% din pretul combustibilului e dictat de taxe si accize ce sunt cosmetizate de la an la an pentru a umfla preturile, a creste incasarile la bugetul de stat si a acoperi gaurile provocate de diverse contracte paguboase acordade cu dedicatie de catre cei pe care i-am trimis sa ne conduca, celor care impart prada cu ei.

Sa ne amintim cum era odata...

Am sa inchei cu o replica celebra, din filmul Alien vs. Predator ce spune cam in felul urmator: “Indiferent cine castiga (stanga sau dreapta), noi toti (romanii de rand) vom pierde.” 

Foto via Facebook.