Sa invatam de la “Coalitia pentru Familie”

Povestea asta cu reintoarcerea la niste situatii de ev mediu, demne de inchizitie, e destul de nasoala si in acelasi timp extrem de educativa.

E nasoala pentru ca presupune restrangerea anumitor drepturi in numele religiei, unei anumite religii (chiar daca cei care militeaza pentru neaga lucrul asta, in fond argumentul lor suprem se rezuma la Biblie si Dumnezeu).

Si e educativa pentru ca ne invata cum se fac lucrurile intr-o tara democratica in care Parlamentul singur functioneaza prost.

Pe niste ticalosi alesi intr-un mod democratic e un popor la fel de incompetent ca si cei pe care i-a ales, si care s-au dus in Parlament cu un singur scop, nu prea ai cum sa-i schimbi indiferent cat de mult stai in strada si protestezi si indiferent cat de revoltat esti.

Ba mai mult si daca era posibila schimbarea lor ca pe sosete, aceasta devenea paguboasa si contraproductiva, pentru ca principalul efect al oricarei schimbari e acela de a genera incertitudine si instabilitate.

Ori demersul asta al "Coalitiei pentru Familie" ne demonstreaza faptul ca poporul are capacitatea de a impune legi atunci cand Parlamentul e incapabil sa le faca singur. E nevoie doar de vointa, solidaritate si coeziune pentru a impune modificari legislative mai mult sau mai putin benefice, doar ca cei care ies in strada refuza sa inteleaga lucrul asta si cred ca pot sa schimbe tara doar prin proteste fara sa se gandeasca la faptul ca protestul pasnic poate cel mult sa amane sau sa cosmetizeze deznodamantul. Protestul violent poate sa aiba alt efect, insa cine isi mai asuma in ziua de azi costurile morale si umane ale unui astfel de protest?

Nu vreau sa insist prea mult pe subiect pentru ca stiu ca ati inteles deja ce vreau sa spun asa ca am sa inchei cu o captura de ecran luata din comentariile de la postarea pinned de pa pagina de Facebook a Coalitiei pentru Familie:

'nuff said!