Primaria Sibiu a introdus dictatura!

Astazi in cadrul sedintei de Consiliu Local Sibiu am vazut semnele dictaturii. Inainte de inceperea sedintei, cand consilierii abia veneau in sala, am trecut pe la fiecare dintre ei sa le dau o scrisoare personalizata despre intentia de defrisare a 45 ha de padure din Dealul Gusterita. Am trimis anterior si adrese oficiale prin Primarie ramase fara raspuns, inclusiv petitia semnata de 800 de oameni.

Am dat scrisori la consilierii PDL, PSD, PNL si cand incepeam sa dau celor de la FDGR secretarul primariei a pus pe un aghiotant sa ma opreasca si mi-a zis ca nu e voie sa dam hartii la consilieri si le-a luat inapoi de la FDGR si PNL. Ceilalti nu au vrut sa le dea inapoi. Apoi la finalul sedintei, cand e voie sa vorbesti 2 minute, m-am ridicat si am prezentat problema Gusterita consilierilor cerandu-le sa se implice.

De asemenea am spus ca nu am fost lasat sa le dau scrisori cu problema tuturor si presedintele de sedinta a zis sa le pun in capul mesei sa si le ia consilierii la iesire. Eu i-am zis ca prefer sa le dau secretarului primariei OFICIAL sa le inregistreze si sa le dea el consilierilor.

Acest eveniment este de o gravitate fara margini si reprezinta o GRAVA incalcare a DEMOCRATIEI si libertatii de exprimare! Sper ca presa se va sesiza pe acest subiect. Mai mult, nu exista nici o prevedere care sa spuna ca nu ai voie sa dai scrisori consilierilor, cum ne exista nicio prevedere ca ai voie sa vorbesti doar 2 minute. Unde mai pui ca multi cetateni nu au fost lasati sa intre pentru ca nu mai erau scaune libere. Trebuie precizat ca in sala de sedinte pentru cetatenii care vor sa asiste sunt maxim 10 scaune, restul fiind ocupate de anagajatii primariei si presa.

In ce priveste Dealul Gusterita am aflat ca Primaria Sibiu a eliberat TONDACH Romania Srl certificat de urbanism si TOATE cele 45 de ha sunt pe raza municipiului Sibiu!!! De aceea tace Primaria Sibiu. Plus ca de Craciun 2006 Primaria si Consiliul Local Sibiu au aprobat o licitatie cu destinatie castigata de Tondach pentru 20 de ha de teren la pret de nimic – 2 euro pe metru patrat!