O tara de anonimi?

In ultima luna blogul Mazemania este din ce in ce mai comentat si citit. Asta e bine! Lumea se exprima liber pro sau contra subiectelor dezbatute aici. Dar am observat ca apar foarte multi ANONIMI. Ma intreb suntem o TARA DE ANONIMI? Nu mai avem tupeu sa spunem ce credem decat in calitate de “om-masa”. Adica doar cand atunci ne pierdem in multime, fie ea si virtuala, sub protectia anonimatului avem tupeu sa spunem ceva. Unde mai e curajul dacilor, tupeul haiducilor sau avantul revolutionarilor? Sau toti acestia au fost doar 1% din romani? Prea multi ani am fost educati sa ne ploconim, sa nu deranjam si sa nu ne exprimam public. Anonimatul si pe net este astfel cea mai convenabila forma de exprimare.

In ultimele luni am stat si am gandit, am analizat poporul roman si, in particular, sibienii. Am postat despre acest subiect aici adesea. Incerc si prin acest blog si prin discutiile de zi cu zi sa ridic nivelul stimei de sine intre cunoscuti. Trebuie sa invatam sa avem curaj sa spunem ce credem. Trebuie sa avem energia sa actionam conform propriilor idei. E important sa avem idei!

Sa ne debarasam de metehnele trecutului. E timpul SA SPUNEM CE CREDEM LIBER, fara frica unor consecinte. Si chiar daca aceste consecinte vor fi, sa invatam sa ni le asumam. E plina lumea de lasi, hai sa nu fim si noi! E plina lumea de comentatori pe la cozi, dupa colturi sau Anonimi pe net, dar prea putini exprima ce cred public.

Eu unul am ales aceasta cale. Sa vedem cat rezist in lumea asta ataa de corupta si compromisa moral pe acest drum. Eu cred sincer ca multi gandesc ca mine, dar inca nu au curajul sa urmeze calea liberei exprimari. Mai vreti sa fiti anonimi?

5
Lasă un răspuns

5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Carina

Avem idei din belsug si nu en sfiim sa le impartasim, dar asa cum bine ai remarcat multi aleg sa faca asta pastrandu-si anonimatul. De cele mai multe ori asta se intampla cand au ceva de criticat, dar nu-si dau seama ca astfel vorbele lor chiar n-au valoare. Nu poti accepti critica de la cineva care nu are curajul sa se semneze si sa-si asume ceea ce spune…

Calin Blaga

Bine spus Carina!

Anonymous

da, vreau sa fiu anonim si las si etc
mi se rupe
tot cititi ce am de spus, chiar daca ulterior ”nu puteti sa acceptati critica”
traiasca umbra!:)
morbo

Calin Blaga

@ Morbo – “traiasca umbra”?! Adica fortele intunericului? Hmmm…ai peste 16 ani?

Anonymous

nu draguta, statu’n umbra 🙂

morbo