Plugusorul sibian

Gata cu anul 2008! Un an cu multă politică, criză financiară şi puţine realizări pe plan local. Un an al schimbărilor datorate alegerilor locale şi parlamentare, cât şi crizei economice. Dar gata cu 2008, uităm de toate şi ne îndreptăm cu speranţă spre 2009.

Ce speră sibienii de la 2009? Cu siguranţă cu toţii vor să îşi păstreze locurile de muncă sau să aibă parte de unele mai bune. Chiar şi pensionarii au griji pentru locurile de muncă ale copiilor… Teama de efectele crizei va fi sigur principala preocupare a sibienilor în 2009.

Dar cu siguranţă sibienii vor aştepta şi în 2009 finalizarea centurii ocolitoare a oraşului. Vor aştepta asfaltarea tuturor străzilor din oraşul european. Mulţi vor spera că poate în 2009 Tursib va avea un program al autobuzelor de pe traseu astfel făcut încât să nu mai stai în staţie minute bune, iar autobuzele vor fi încălzite.

Sibienii aşteaptă în 2009 să fie sănătoşi pentru că dacă ajungi la doctor e de rău. Bugetul ţi-e lovit crunt de costul medicamentelor şi intervenţiilor, deşi eşti plătitor de asigurări de sănătate, dar la ce bun? Familiile cu nou-născuţi speră să primească 85% din venituri pentru primii doi ani. Şi speră la alocaţii mărite pentru copii.

Cu siguranţă multe alte lucruri vor sibienii de la 2009. Eu le doresc multă fericire – asta e gratis!

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania