Octav Ganea e eroul meu

Mai oameni buni, nu stiu nici cine e Octav Ganea si nici cu ce anume se ocupa Inquam Photos, dar deduc ca Octav Ganea e un fotograf foarte bun, iar Inquam Photos e vreo agentie ceva.

Evident as putea sa caut pe Google, dar nu am nevoie de o astfel de informatie, nu-mi foloseste la nimic, deci nu ma sinchisesc sa aflu mai multe. 

Totusi, Octav Ganea e zilele astea eroul meu pentru ca surprinde niste instantanee de-a dreptul geniale, dementiale chiar ce descriu cat se poate de bine contextul in care au fost facute.

Stiti vorba aia cu imaginea care face cat 1000 de cuvinte? Ei bine Octav Ganea e unul dintre putinii fotografi care au capacitatea sa surprinda in totalitate cele 1000 de cuvinte. Metaforic vorbind.

Ma uitam de exemplu la imaginea de jos pe care am vazut-o ilustrand un articol de pe Republica si mi-am dat seama cat de bine ilustreaza ea scena politica romaneasca:

Astfel, in imagine il avem in prim plan pe Dragnea, iesind cat se poate de relaxat, zambitor si increzator in victorie. Atat de increzator incat ai spune ca mai are nu unul ci doi asi in maneca in caz ca planul ii esueaza.

Apoi urmeaza Tariceanu care pare ca are mixed feelings (in romana suna urat si absurd). Cu gura intredeschisa se uita cu admiratie la Dragnea fata de care pare sa aiba un respect profund din moment ce a reusit inca odata sa-i faca pe fraieri, dar expresivitatea fetei denota si oaresce invidie, probabil pentru ca dupa cum spunea Ayrton Senna: Being second is to be the first of the ones who lose. Adica atunci cand esti al doilea, esti de fapt primul dintre perdanti, iar Tariceanu, ca un om care a fost candva la apogeu n-o sa se multumeasca asa usor cu locul doi.

Ultimul care iasa pe usa e Tudose, relaxat si indiferent fata de agitatia din jurul celorlalti doi. Expresivitatea fetei lui Tudose denota faptul ca-l doare fix in pula de ce se intampla cu cei doi sau restul lumii si privirea circumspecta pe care o arunca in stanga e fix privirea aparent paranoica pe care o vedeti la barbatii matrafoxati atunci cand vor sa mai traga o dusca fara sa-i vada muierea.

Tudose ascunde ceva, de asta se si asigura ca nu-l vede nimeni uitandu-se in dreapta inca inainte sa treaca pragul usii, dar cu siguranta nu ascunde nimic legat de politica ci mai degraba de viata lui persoanala. Poate ca ascunde salariul pe care a zis ca prefera sa-l ia in plic ca nu cumva sa i-l fure vreunul dintre colegi. Cine stie, pana la urma in Romania orice e posibil.

Apropo de asta, stiati ca in cadrul unui interogatoriu, politia, procurorii si judecatorii urmaresc cu atentie si gesturile celui care raspunde la intrebari, iar privirea spre dreapta a interogatului e asociata cu faptul ca acesta tocmai a spus o minciuna?