ITDepot.ro face spam la modul ordinar

Screen-Shot-2017-12-21-at-11.24.42

Din cand in cand mai verific coada de comentarii pentru ca stiu ca exista posibilitatea ca vreun comentator sa fie marcat ca spam din cauza IP-ului folosit si aprob manual acele comentarii legitime care au fost marcate ca spam in mod gresit de catre sistemul automat de filtrare.

Asa se face ca de fiecare data cand verific coada de spam dau si peste comentarii care sunt evident spam, insa ele se impart in vreo trei categorii:

  • Spam la modul miserupist ce denota un amatorism de toata frumusetea;
  • Spam la modul aparent profesionist cu comentarii scrise manual pe subiect, dar cu anchor si link catre te miri ce site;
  • Si spam la modul elaborat care aproape ca ar trece de filtre daca nu ar intra IP-uri si adrese de email in blacklist;

Nu am nicio problema cu spamul miserupist pentru ca oamenii atata pot si atata fac. Nici cu ala elaborat unde e evident ca oamenii muncesc si ii duce capul, dar nu suport de nicio culoare spamul care vrea sa para profesionist, gen asta facut de tovarasa Carmen Merisanu (daca e nume real bineinteles) de la ITDepot.ro:

Din cate inteleg din descrierea diviziei ITDepot.ro ce e parte a Senior Software Agency SRL, e vorba de un site care ofera servicii B2B si cel mai probabil intermediaza vanzarea de produse sau face ceva specula in domeniu.

Astfel, doamna asta are ceva produse de vandut si ca sa le promoveze nu apeleaza la ceva firma profesionista ci cauta locuri unde sa faca spam lasand comentarii cu anchor si link catre produsele pe care le comercializeaza, sau intermediaza.

Partea relativ absurda a acestui procedeu are de-a face cu faptul ca ITDepot.ro se recomanda drept o platforma B2B si eu zau ca n-am vazut business-uri sa faca negot urmand linkuri de pe comentariile unor bloguri. Nici macar advertoriale n-am vazut pentru servicii B2B fiindca blogul de cele mai multe ori se adreseaza sectorului B2C, cu exceptia unor bloguri de specialitate desigur.

Din procedeul asta eu deduc ca doamna Carmen Merisanu nu doar ca are impresia ca face marketing postand comentarii spam pe bloguri, dar are impresia ca face B2B cand habar n-are caror sectoare de piata se adreseaza B2B.

Spamul doamnei Carmen Merisanu a inceput prin mai 2017 si nu se rezuma doar la bloguri pentru ca datorita unor leak-uri in cache-ul anumitor site-uri am reusit sa-i identific adresa de email si pe siteuri de anunturi.

Acelasi spam ordinar si amatorismul cu care doamna asta are impresia ca face marketing online i-au adus cateva rapoarte si blacklist-uri pe Stop Forum Spam, de unde aflam ca foloseste adrese de email diverse pentru a face spam, pe langa celebra merisanucarmen@gmail.com:

  • cherisanu@seniorsoftware.ro
  • velmymarinos@gmail.com
  • ancapopescu1786@gmail.com
  • carmen_herisanu@yahoo.com

Conform datelor din whois furnizate de RIPE, maxim responsabil pentru astfel de abuzuri e Catalin Adler, probabil proprietar al Senior Software Agency SRL.

In cazul in care sunteti curiosi pe unde a mai facut spam doamna asta, va las mai jos cateva capturi de ecran de pe siteuri care au facut leak pe adresa de email:

P.S. In cazul in care n-ati inteles inca de ce public astfel de articole e musai sa va lamuresc ca astfel de oameni cauta expunere si promovare gratis, iar eu nu vreau decat sa-i ajut pe oamenii astia ca sa aiba parte de expunerea si promovarea gratis pe care o cauta.