O lege care naste controverse

Legea 234 din 2008, recent devenita oficiala, aduce un articol nou privitor la organizarea de evenimente in spatiul public. Articolul vine in completarea Legii 61 din 1991, modificata de mai multe ori, privind ordinea si linistea publica. E vorba de legea in baza careia se dau amenzi cand dati muzica tare si va reclama vecinii, sau cand va prinde Politia pe strada consumand alcool. In „greselile cetatenilor” prevazute de aceasta lege parlamentarii au adaugat acum un articol care se voia o interdictie a petrecerilor intre blocuri, dar a iesit o monstruozitate care va naste multe probleme.

Iata articolul:
„organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban”
Pe langa petrecerile dintre blocuri, cam inexistente la Sibiu, ce mai intra aici? Baietii de baieti care dau muzica tare in masini pe strada? Concertele din Piata Mare organizate de firme (fiind private)? Terasele barurilor din Centru care vara dau muzica tare? Da, toate intra in aceasta categorie asa ca de la anul Asociatia de Cartier Centru Istoric Sibiu are si mai mult temei legal sa atace hotararile de Consiliu Local ilegale privind aceste terase. Sa speram doar ca noul prefect va fi alaturi de lege si oameni si nu ca actualul care te purta de la Ana la Caiafa, doar sa nu aplice legea contra Primariei Sibiu!

Resurse:
Legea 61 din 1991
Legea 234 din 2008