Nici Femen nu mai e ce-a fost

fotografia-de-daviz-ruiz-para-vice-com

In urma cu vreo cativa ani aflam de Femen de la TV. Practic era vorba de o serie de pipite insipide cu sanii mici care-si scriau fel de fel de mesaje pe ele si protestau topless.

Cum numarul frustratelor din toata lumea e mult mai mare, miscarea ce a pornit din Ucraina a gasit rapid adepte peste tot si protestele s-au intensificat si s-au diversificat pentru o scurta perioada de timp.

Numai ca nu toate tarile din lume sunt democrate si nu toate tarile democrate sunt si liberale si astfel, in tari relativ conservatoare duduile respective s-au ales cu fel de fel de pedepse, de la abuzuri fizice la amenzi usturatoare si chiar si la zile de puscarie.

Fenomenul s-a linistit brusc si cel putin vreo doi ani de zile n-am mai auzit de Femen. Pana azi de fapt cand o doamna oarecare, nemultumita de anumite legi pregatite de ministrul de Interne al Spaniei s-a afisat in cadrul unui discurs sustinut de acesta, si-a scos tricoul si a apucat sa-i strige acestuia vreo 2-3 vorbe pana s-o puna la pamant politia:

fotografia-de-daviz-ruiz-para-vice-com

In fine nu prea conteaza, cel putin in opinia mea, pentru ce protesta respectiva fiindca in afara de a oferi presei o paine de mancat si de a clati ochii barbatilor n-am prea auzit ca protestele Femen sa aiba vreun efect sau vreun ecou. Probabil ca un alt efect concret de luat in calcul e faptul ca astfel o serie de femei ce s-au alaturat miscarii si-au mai eliminat din frustrari, insa nu asta voiam sa zic in articolul asta ci faptul ca daca pana de curand protestatarele Femen erau femei modeste din punct de vedere a dotarii pieptului, reprezentanta de azi e exact contrariul si a afisat in fata ministrului de Interne un piept bogat si placut privirii ceea ce ma face sa ma gandesc daca nu cumva frustrarea in randul femeilor cu sani mici a fost „tratata” deja prin terapia Femen.

Sursa foto: UltimaHora.es & Vice Spain