Moarte la botez

O stire de la ProTv ma provoaca sa discut cu voi despre ceremonialul crestin ortodox al botezului. Un copil din Hasag, judetul Sibiu a murit imediat după botez. Nu sunt cunoscute cauzele, dar odata scufundat in apa copilul s-a invinetit si a inceput sa urle. A fost dus la urgenta, dar a murit. Tragica poveste trebuie sa ridice mari semne de intrebare asupra ritualului ortodox al botezului, care se face destul de dur. Daca la catolici, bebelusul este udat pe cap simbolic, la ortodocsi este bagat in apa cu totul de trei ori. Tratamentul l-am considerat inuman totdeauna si riscant. Daca respectivul copil care a murit zilele trecute avea o problema cardiaca sau alte probleme, scaldatul asta, uneori intr-o apa cam rece, poate fi foarte riscant… si uite ca asa s-a intamplat.

Normal ca preotii sunt nevinovati sau asa spun ei. Oricum in tara asta nimeni nu este niciodata vinovat. Doar prostimea e vinovata… Vedeti stirea mai jos si comentati.

14
Lasă un răspuns

14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
newest oldest most voted

OFF TOPIC: Dă-mi şi mie noul tău logo (JPEG sau cod HTML), ca să actualizez. Mulţumesc.

Doamne !!!

Era posedat mah de aia!

Cat de des e spalata chestia aia?
Sa nu depuneti plangere impotriva preotului, doamne fereste!

Nu am nimic impotriva niciuneia din sectele crestine, nici nu cred ca e una mai buna ca alta, dar totusi la baptisti botezul are loc cand esti la maturitate si poti alege daca vrei sau nu sa-ti comiti viata vreunui zeu. Mi se pare cam impotriva drepturilor omului sa fi bagat oficial intr-o religie inainte sa poti macar vorbi

Dumnezeu cu voi, ce sa zic?

cibinensis

De ce nu ar fi copilul stropit putin cu apa sfintita, simbolic ?
Este o prostie sa bagi bietul prunc in apa, mai ales pe timp de iarna.
Ortodoxia are multe noduri si strambaturi -numai dreapta nu e…

Mihai-Sorin

postul acesta implica 2 probleme esentiale dar diferite: 1) e vorba de practica botezului in context ortodox ( aceasta neregasindu-se pe paginile Scripturii e eretica si contravine semnificatiei scripturale a botezului care este ce spune sfantul apostol Petru ” botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos( 1 Petru 3:21) ..Asadar un copil nu poate cere un cuget curat caci nu l-a putut murdari, nu stie nici macar cum il cheama. Cugetul/constiinta se murdareste cand acea lege a binelui si raului ( regasita in Geneza) este… Read more »

Chiselita

Draga Calin. Inteleg ca este foarte cool si la moda sa fii antiortodox. Iti aduce prieteni, reputatie in lumea asa-zis buna, dar atunci, daca botezul ortodox e considerat de tine si amicii tai de pe aici ca fiind “rau”, de ce nu mor TOTI copiii la botez?
Ca jurnalist, stii si tu (sau, in fine, sper sa stii) cum se fac si de ce se fac stiri la ProTV, asa ca folosirea sa ca exemplu, imi da indoieli.
Si inca ceva. Ti-am scris ca persoana particulara. Asta avand in vedere resentimentele tale vizavi de ziarul unde lucrez.
Numai bine.
DC

Mihai-Sorin

@chiselita, “daca botezul ortodox e rau…de ce nu mor toti copii la botez”? pentru acelasi motiv pentru care – nu mor nici copii membrilor “bisericilor” sataniste, – nu mor nici copii masonilor, – nu mor nici copii criminalilor care iau premii Nobel pentru pace (chiar inventia lui Nobel care l-a facut bogat a produs rauri de lacrimi in milioane de familii) – nu mor nici copii violatorilor de la Jilava, – nu mor nici copii politicienilor corupti, – nu mor nici copii vrajitorilor, spiritistilor, a adeptilor ocultismului, – nu mor nici copii celor ce-l insulta pe Dumnezeu la meciuri de… Read more »

Chiselita

@mihai sorin @admin A judeca credinta si practicarea ei dupa criterii “political correctness” si dupa standardele facatorilor de stiri de la posturile TV are foarte putin in comun cu respectarea religiei omului. “Tragica poveste trebuie sa ridice mari semne de intrebare asupra ritualului ortodox al botezului”. Din ce punct de vedere? Al celor care le e frica de apa? Iar oamenii cua devarat religiosi (nu extremisti ori habotnici) se respecta intre ei indiferent de politicile bisericilor si cultelor din care fac parte. Spre deosebire de atei care insulta gratuit pe oricine, mai ales via Internet. Interesant este cum atunci cand… Read more »

ardei

asta cu ridicatul de MAAAAAARE semn de intrebare mi se pare o tampenie, daca ne luam dupa stiri inseamna ca fiecare barbat isi bate nevasta, in fiecare familie a murit cineva spanzurat si fiecare preot e pedofil.

sau hai sa`l numim “botezul strategic”.

Mihai-Sorin

Cunoastere…Recunoastere..si Renastere.. Biblia ne spune ca Dumnezeu vorbeste cand intr-un fel cand in altul dar omul nu ia seama (Iov. cap.3:14). Dumnezeu vorbeste uneori prin minuni (evenimente fericite) alteori prin moarte (evenimente tragice)dar de cele mai multe ori prin Cuvantul Sau. Dumnezeu ne-a lasat Cuvantul sau spre ascultare. E sigur faptul ca cerintele Lui pot fi implinite altminteri Dumnezeu nu ar mai avea caracteristica esentiala care-l deosebeste de zeii credintelor false si anume bunatatea. Problema apare in momentul in care incercam sa facem asta prin propriile puteri, rezultatul e cert: faliment spiritual. Asta deoarece Cuvantul Sau poate fi implinit doar… Read more »

anonim

eu nu inteleg ce ocupatii bizare aveti… 1. s-a publicat pe 30 noiembrie in adevarul , citez “Surse din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu spun ca raportul medico legal arata ca Marius, nou nascutul de sase saptamani decedat in timpul botezului la Hasag a murit din cauze naturale. Copilul avea o marformatie pulmonara si nu prezinta semne ale unei morti violente.” stirea asta nu a publicat-o nici proteveul nici blogurile ambalate la maxim. 2. BISERICA ORTODOXA nu recunoaste botezul prin stropire. Canoanele cer clar intreita scufundare in apa. TOTAL. Si treceti la catolici ca acolo vă stropeste sau… Read more »