Mândru că sunt ROMÂN

A spune că eşti mândru să fi român a devenit motiv de jenă pentru unii când ies afară din ţară. Mai nou, văd că unii ziarişti locali insuflă idei cum că tinerii sibieni se simt inferiori şi complexaţi de saşi. Care saşi vă întreb? Cei din Consiliul Local şi judeţean, că doar aceia au mai rămas.

Am scris adesea aici şi în alte părţi despre mândria de a fi român şi m-am trezit apostrofat de unii jurnalişti că sunt rasist sau xenofob. Păi ce legătură are un a cu alta? Niciuna, doar dacă vor unii să ducă în eroare publicul larg şi mai ales tinerii că a fi român e ceva rău, că românul e slab, necinstit, hoţ, leneş şi nu e capabil să se conducă singur.

Ei na m-am supărat. Legea spune că doar localităţile cu peste 20% din cetăţeni de altă etnie pot afişa alte denumiri ale localităţii în limbile etniei la intrare. Sibiul nu are 20% saşi aşa că cer oficial prefecturii să demonteze denumirea de Hermanstadt de la intrările în Sibiu! Vreţi să fiu rău? Dacă nu se dau jos plăcile, poate se găsesc nişte tineri români „complexaţi” să o facă pentru Prefect.

Na, că m-am supărat! 🙂