Liliana Banciu, Prefectura si banii

Parca e un scenariu de film! Azi am citit pe nerasuflate articolul din Sibianul despre presupusele escrocherii facute de Liliana Banciu in Prefectura Sibiu cu colegele si cu o firma. Mi se parea halucinant pentru ca o cunosteam foarte bine si am colaborat cu ea in anii 2003-2005 pe vremea cand eram coordonatorul biroul local UK DFID. Am cunoscut-o in calitatea sa de reprezentant al Prefecturii. Imi amintesc ca era o persoana cu bun simt, scolita la Cluj si care invata mereu si incerca sa se dezvolte. Ultima data am vazut-o pe strada in 2007, pe la inceputul anului.

Povestea din Sibianul m-a bulversat. In 2004 am fost chiar la un chef tinut la ea acasa pe str. Independetei, unde avea un apartament la casa, la etaj foarte frumos decorat si aranjat. Stiu ca avea tot felul de amici oameni de afaceri. Mi se pare ciudat povestea aparuta in Sibianul. Oare chiar a fugit cu banii? Sau era santajata? Sau a fost omorata? Cine poate stii? Iata mai jos cateva poze cu ea din arhiva mea personala, din 2004 – 2005. Rog citati sursa daca le folositi!

UPDATE: la sfatul unui amic care stia de mult de caz am acoperit ochii persoanei pentru ca se pare ca nu e responsabila pentru acuzele din articolul amintit pe motive medicale. Asa ca pana la concluziile anchetei pun bara pe ochi!

Ma gandesc oare e ruda cu Iliescu fiind din Tilisca, de unde si “tatucul” romanilor se trage?

UPDATE 2: (4 august 2008, ora 21) Tocmai am fost sunat de Liliana Banciu care nu e fugita, nu e disparuta si nici moarta (doamne fereste!). Este bine mersi in Cluj unde locuieste de 2 ani. Mi-a spus ca a fost socata de articolul de azi din Sibianul si m-a rugat sa nu postez pozele ei. Din respect pentru buna colaborare profesionala ce am avut-o cu ea acum 4 ani am decis sa sterg acele poze.

Liliana mi-a spus ca a avut ceva probleme cu banii personali datorita unor chestiuni private ce nu tineau de functia detinuta la prefectura. Ea a recunoscut ca a imprumutat bani de la unii colegi, dar nu sumele fabuloase vehiculate in Sibianul. Chiar ma intreb de unde aveau angajatii prefecturii atatia bani de dat imprumut la un coleg oarecare, cate 10.000 Euro, daca acestia apar in declaratiile de avere saraci lipiti! Hmmm. Ea a luat imprumut bani asa cum inainte a dat la altii imprumut sau a ajutat colegi. Nimic extraordinar in asta! In ce priveste firma pomenita in articol se pare ca povestea e mai complicata si cazul se judeca, Liliana avand propriul avocat care o reprezinta. De altfel povestea din Sibianul este pornita doar din declaratiile sotiei patronului firmei respective. Liliana este de gasit si jurnalistii care vor totusi sa ii ia si ei o declaratie sa ma sune sa le dau nr ei de mobil. Am sfatuit-o pe Liliana sa dea si un drept la replica la Sibianul.