La revedere sibieni! Sibiu este Mazemania

Va mai amintiti de ce acest blog se numeste Mazemania? Primul post din 2006 explica…

Acum ca au fost alegeri locale si la Sibiu si am vazut cu totii rezultatul sunt trist. Ceea ce am prognozat, desi am sperat sa fie altfel, democratia a fost inmormantata si mai adanc la Sibiu. In loc sa invie ca Lazar, democratiei i s-a mai pus o piatra de mormant peste de catre alegatori. Alegatorii care sustin un om, urmat de o echipa pe care nimeni nu ii cunoaste. Cine e FDGR? Partid sau asociatie, nu e clar, dar e clar organizatia ce sustine si promoveaza drepturile minoritatii etnice germane (conform statut). Deci ce s-a votat la Sibiu? S-a votat “Sibienii romani sunt hoti, prosti, incapabili, pe cand etnicii germani sunt buni, drepti, cinstiti”. S-a votat in masa, automatic, fara a se gandi.

In ultimii patru ani sute de oameni au venit la mine sa ii sprijin pentru ca Primarul nu ii primea in audiente, nici consilierii locali nu ii ascultau. Pe unii i-am sprijinit cu sfaturi, pe altii cu intocmirea de acte, pe altii referindu-i la amici serviabili voluntari, si pe multi reprezentandu-i. Am fost insa surprins sa vad ca la alegeri toate nemultumirile din 4 ani au disparut in Gusterita, Turnisor, Tiglari, Centru, Vasile Aaron, Hipodrom etc. Toti au reales (la al 14-lea congres) aceeasi echipa care nu i-a ascultat si nu i-a consultat. Aceeasi echipa care a votat pe banda rulanta la comanda unor oameni de afaceri aflati intr-o structura tip caracatita.

Atunci eu ce sa inteleg si altii ca mine care VOLUNTAR i-am sprijinit pe acesti oameni. Nu ma asteptam sa voteze cu un partid sau altul CI sa voteze variat, democratic. Dar ei au ales altfel.

ASA CA DE AZI PROMIT:
1. Sa nu mai scriu pe blog chestiuni politice, comunitare…. decat daca ma calca ceva foarte tare pe coada… 🙂
2. Sa nu ma mai declar SIBIAN, ci doar roman.
3. Sa nu mai ma implic pentru o lunga perioada in niciun proiect comunitar voluntar. Am oferit prea mult unei comunitati care nu merita sau nu vrea sprijin.

Nu stiu voi ce veti face, dar de azi eu am intrat intr-o noua era, a non-implicarii comunitare. Dupa 12 ani de munca mai ales voluntara in sprijinul acestei comunitatii am inteles ce unii mi-au zis de mult…..poate pricepeti si voi odata…

La revedere sibieni!

7
Lasă un răspuns

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
tudor

cred totusi ca cei pe care i-ai reprezentat tu s-au abtinut sa voteze.

Anonymous

De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, Caline! Noi am incercat deschiderea ochilor sibieni inainte de a fi prea tarziu, NU POTI FACE BINE CU DE-A SILA NIMANUI. Fii sigur insa ca isi vor aminti peste timp de cele scrise in Justitiarul.

O dedicatie FDGR-ului:

Trăind în cercul vostru strîmt
Norocul vă petrece,
Ci eu în lumea mea mă simt
(De-acum) Nemuritor şi rece.

https://www.cimec.ro/Carte/eminescu/poezii/Luceafarul.htm

Mihaita

ioana

Si eu sunt dezamagita si am o stare de rau aproape fizica.Ar fi doua variante pentru cei ca noi, care au luptat, s-au straduit si au dat de prostia marginimii, pentru ca asta da tonul mentalitatii sibiene.Iata, deci, optiuni:sa plecam din judet sau din tara, stabilindu-ne unde a intarcat mutul iapa, foarte departe de sasalaii aroganti si frustrati, defapt…sau sa ramanem si sa cladim in 4 ani ceva nou, puternic, profilul candidatului care sa-l invinga pe sas.E posibil, dar e drum lung si ne-am putea intreba – pentru cine si de ce s-o facem/ Mai vorbim.

Brylu

Pentru ca e un loc al dialogului, imi expun si eu parerea mea. Greseala ta a fost implicarea in politica si in campania electorala. Un om de calibrul tau n-avea ce cauta in noroiul asta. Iar implicarea ta directa iti intuneca judecata. Democratie inseamna “puterea poporului”. Ca ne convine sau nu, decizia e in mana lor. Si nu ii putem considera prosti pe atatia zeci de mii de sibieni doar ca unora sau altora nu le convine rezultatul votului. E vorba de un consens. Majoritatea decide intotdeauna. Vorbesti de o echipa pe care sibienii nu o cunosc. Sibienii nu cunosc… Read more »

Calin Blaga

@ Brylu – ai dreptate AICI chiar este un loc al dialogului si al liberei exprimari a oricarei opinii. Respect asta! Ai o parere despre implicarea mea…dar permite-mi mici corectii. Implicarea mea in aceasta campanie electorala asa cum am explicat la inceput a fost una TEHNICA. Asa cum am facut campanii sociale, umanitare, comunitare, la pasta de dinti sau politicieni. Deci nu poti spune de o implicare politica a mea. Nu sunt membru de partid! Deziluzia mea nu e legata de faptul ca PNTCD nu a intrat in Consiliul Local, ci de alegerea facuta de jumate din sibienii prezenti la… Read more »

Brylu

Gandeste-te ca poate n-a fost nici momentul si poate nici mijloacele n-au fost cele mai potrivite. Dar sa te dai batut nu cred ca e solutia ideala. Sa crezi intr-un om sau intr-o idee este o implicare, politica sau apolitica. Inca sunt multi oameni care nu iti impartasesc convingerile, fara ca asta sa insemne ca ei gresesc.

Calin Blaga

@ Brylu – drept zici! Eu nu condamn oamenii pentru votul lor, e dreptul lor. Dar asta nu impune sa fiu de acord cu ei! Si eu cred tot mai mult ca nu a fost momentul oportun si nici resursele…. 🙂

Dar lasa ca in 2012 candidez chiar EU! independent!!!!!