La revedere sibieni! Sibiu este Mazemania

Va mai amintiti de ce acest blog se numeste Mazemania? Primul post din 2006 explica…

Acum ca au fost alegeri locale si la Sibiu si am vazut cu totii rezultatul sunt trist. Ceea ce am prognozat, desi am sperat sa fie altfel, democratia a fost inmormantata si mai adanc la Sibiu. In loc sa invie ca Lazar, democratiei i s-a mai pus o piatra de mormant peste de catre alegatori. Alegatorii care sustin un om, urmat de o echipa pe care nimeni nu ii cunoaste. Cine e FDGR? Partid sau asociatie, nu e clar, dar e clar organizatia ce sustine si promoveaza drepturile minoritatii etnice germane (conform statut). Deci ce s-a votat la Sibiu? S-a votat „Sibienii romani sunt hoti, prosti, incapabili, pe cand etnicii germani sunt buni, drepti, cinstiti”. S-a votat in masa, automatic, fara a se gandi.

In ultimii patru ani sute de oameni au venit la mine sa ii sprijin pentru ca Primarul nu ii primea in audiente, nici consilierii locali nu ii ascultau. Pe unii i-am sprijinit cu sfaturi, pe altii cu intocmirea de acte, pe altii referindu-i la amici serviabili voluntari, si pe multi reprezentandu-i. Am fost insa surprins sa vad ca la alegeri toate nemultumirile din 4 ani au disparut in Gusterita, Turnisor, Tiglari, Centru, Vasile Aaron, Hipodrom etc. Toti au reales (la al 14-lea congres) aceeasi echipa care nu i-a ascultat si nu i-a consultat. Aceeasi echipa care a votat pe banda rulanta la comanda unor oameni de afaceri aflati intr-o structura tip caracatita.

Atunci eu ce sa inteleg si altii ca mine care VOLUNTAR i-am sprijinit pe acesti oameni. Nu ma asteptam sa voteze cu un partid sau altul CI sa voteze variat, democratic. Dar ei au ales altfel.

ASA CA DE AZI PROMIT:
1. Sa nu mai scriu pe blog chestiuni politice, comunitare…. decat daca ma calca ceva foarte tare pe coada… 🙂
2. Sa nu ma mai declar SIBIAN, ci doar roman.
3. Sa nu mai ma implic pentru o lunga perioada in niciun proiect comunitar voluntar. Am oferit prea mult unei comunitati care nu merita sau nu vrea sprijin.

Nu stiu voi ce veti face, dar de azi eu am intrat intr-o noua era, a non-implicarii comunitare. Dupa 12 ani de munca mai ales voluntara in sprijinul acestei comunitatii am inteles ce unii mi-au zis de mult…..poate pricepeti si voi odata…

La revedere sibieni!