Jurnalist, blogger, politician, samsar & spammer

liviu-alexa

Daca nu stiti cine intruneste toate aceste functii va spun in randurile de mai jos.

In urma cu ceva vreme am dat peste cateva articole scrise de Liviu Alexa si le-am apreciat, ba chiar le-am si recomandat pentru ca prezentau o serie de opinii decente si concrete privind problemele zilnice ale Romaniei. Nu stiam cine e Liviu Alexa si nici nu m-a interesat prea mult, dar am dedus ulterior o serie de aspecte citind despre el pe la altii.

Ulterior am aflat tangential ca Liviu Alexa s-a inhaitat cu Cetin si ca amandoi au publicat pe bloguri ceva reclama la ceva metoda de slabit discutabila si dubioasa. Desigur gandind la modul ironic, tocmai unii precum Liviu Alexa sau Cetin ce dau peste cap acul cantarului indiferent de ora sunt persoanele potrivite pentru a face reclama la metode de slabit „eficiente” si „sigure” ce costa bani grei.

Cand am aflat prima data de faptul ca ambii au publicat articole de reclama strict pe tema slabitului mi i-am inchipuit in pauza de teleshopping de la OTV aratand pe sticla ceea ce scrie in articol.

Sper sa nu ma intelegeti gresit. N-am nimic cu cei grasi, chiar daca vorbim de cei ce s-au ingrasat pentru ca n-au vointa sa se mentina informa si nu despre cei cu adevarat bolnavi, insa atunci cand ii vad pe unii ce dau usor cantarul peste cap ca fac reclama la chestii dinastea de slabit ce merg 100% imi dau seama ca sunt la fel de sarlatani precum baietasii din targul Vitan ce incearca sa-ti vanda o masina „aproape noua” la vreo 280 mii de kilometri ce a avut un singur proprietar si ala a fost ceva baba, avocat sau doctor care au condus-o doar sa faca piata.

In urma cu foarte putin timp, pe cand imi faceam cumparaturile de la un magazin local casierul ce purta mandru o insigna cu Herbalife in piept mi-a aruncat in plasa si un pliant cu ceva recomandari de prafuri de dizolvat in apa pentru slabit, produse desigur de Herbalife. Ipostaza asta era cat se poate de logica, pentru ca el ce la prima vedere cantarea lejer peste 120 kg. era tocmai cel care sa-mi recomande mie la 70 de kg. ale mele, prafuri de la Herbalife ca sa ma ajute sa slabesc. Sunt sigur c-ati prins ideea asa ca n-am sa mai divaghez.

Revenind la Liviu Alexa, de indata ce am aflat ca s-a inhaitat cu Cetin si s-au apucat sa publice reclame la solutii de slabit deceptionante girandu-si propria onoare mi-am dat seama ce fel de om poate sa fie. Nici nu mai conteaza faptul ca s-a hotarat sa intre in politica si ca-si foloseste gazeta sa-si atace adversarii politici pentru ca lipsa de scrupule a celui care candva incerca sa dea lectii societatii e evidenta.

Azi in timp ce o ardeam aiurea pe Reddit am aflat ca-i si spammer si ca abuzeaza de legea electorala facandu-si deja campanie prin telemarketing si email in afara termenului prevazut de legea electorala:

liviu-alexa

foto via Reddit

Din pacate, blogosfera e plina de astfel de oportunisti fara scrupule ce vand increderea si naivitatea proprilor cititori unor indivizi la fel de dubiosi ca si ei. Astfel de oameni ce inseala in mod constant opinia publica prefacandu-se in salvatori ai neamului nu sunt cu nimic mai diferiti decat anonimii din spatele siteurilor de propaganda ruseasca ce dezinformeaza si manipuleaza cititorii intr-un mod identic.