Inca una despre bogatie si saracie

the-last-shirt-1510597

In ultima luna am avut niste musafiri si cum era normal i-am scos la plimbare pe aici prin insula ori de cate ori am avut ocazia.

Totusi iarna fiind prin majoritatea zonelor turistice nu prea ai ce face fiindca majoritatea localurilor comerciale sunt inchise si strazile sunt goale. Rareori dai peste localnici sau turisti rataciti sau pur si simplu dornici de a umbla singuri pe strazi.

Peisajul in unele zone e de-a dreptul dezolant si noaptea chiar infricosator. Doar plajele si peisajele de coasta sunt cele care merita deranjul.

De altfel si mie imi place sezonul asta pentru ca pot sa ies pe la plaja cu zmeul.

Revenind la musafiri, intr-o zi ne-am hotarat sa-i ducem si in zonele exclusiviste ale insulei, acolo unde o bere costa si de 3 ori mai scump decat oriunde altundeva si unde cel mai ieftin yacht docat in port costa mai mult decat un apartament.

Acolo ce sa vezi? Surpriza, toate localurile comerciale erau deschise si peste tot era forfota. Unii intretineau spatiul verde, altii faceau curat pe strazi si altii curatau pontonul sau yachturile docate pe el. Terasele (incalzite) ale barurilor erau pline si foarte multi luau micul dejun sau citeau ziarul in timp ce sorbeau dintr-o ceasca de cafea.

Iar concluzia pe care am tras-o din intamplarea asta e aceea ca bogatii pe care toti frustratii si impertinentii ii critica si ii urasc din toti rarunchii sunt de fapt cei care au capacitatea sa mentina lumea asta intr-o continua miscare.

Pana nu vezi peisajul dezolant din zonele turistice pentru low-cost si forfota din zonele turistice exclusiviste nu prea ai cum sa intelegi faptul ca cei bogati, sau in definitiv ceva mai bogati decat tine sunt in fond cei care pe timp de iarna intretin atatea locuri de munca contrastand cu majoritatea zonelor unde hotelurile si restaurantele se inchid producand pentru cel putin trei luni zeci de mii de someri.