Homosexualii si Romania

Homosexualii si Romania

Pe 1 Octombrie, comunitatea homosexualilor din întreaga lume aniversează prima căsătorie oficiată vreodată între persoane de acelaşi sex. În 1989 Danemarca a oficiat cu drepturi legale o relaţie homosexuală sub denumirea de „parteneriat înregistrat”.

Istoria comunităţii homosexuale din România a cunoscut multe obstacole chiar şi în timpurile post-revoluţionare. Homosexualii, fie ei gay, lesbiene sau travestiţi, au fost persecutaţi în comunism şi când credeau că  au scăpat, odată cu venirea democraţiei, de fapt au suferit chiar mai mult. Apoi chiar şi legislaţia românească s-a schimbat şi codul penal nu a mai incriminat legăturile între personae de acelaşi sex. Dar mentalitatea românilor nu poate fi schimbată cu o lege.

Am sprijinit de mulţi ani deschis comunitatea homosexualilor din România aşa cum am ştiut eu mai bine. Dar am fost mereu oripilat de reacţiile homofobe a multor bătrâni şi tineri, care vedeau în homosexuali o perversiune sau un handicap. Interesant că aceeaşi homofobi nu au fost virulenţi contra lesbienelor, mai ales când priveau firme porno cu acestea. Un expert internaţional în domeniu mi-a spus odată că multor bărbaţi le e frică de homosexuali pentru că în adâncul sufletului lor şi ei ar fi tentaţi să experimenteze o astfel de relaţie.

Uneori atitudinile violente ale organizaţiilor tip nazist au ajuns la paroxism în preajma marşurilor pentru tratament egal al homosexualilor în Bucureşti. La Sibiu, localnicii nici nu vor să audă de legături între persoane de acelaşi sex. Bineânţeles că şi la Sibiu sunt homosexuali, tineri şi bătrâni. Doar că se ascund, aşa cum mulţi o fac în toată România din teama persecuţiilor la locul de muncă, la şcoală, în societate. De multe ori nici părinţii lor nu află decât foarte târziu.

Homosexualitatea nu distruge România, nici nu ne corupe tinerii, aşa cum unii cred. O persoană poate alege să iubescă pe oricine, indiferent de sex. De asemenea o persoană de când e copil simte, uneori, că este atrasă mai mult de persoane de acelaşi sex, decât de celălalt sex. Sunt elemente ale vieţii şi nimeni nu trebuie forţat să aleagă ceea ce părinţii sau societatea, în general, crede că e bine. Cine poate spune ce e „normal”?

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania

15
Lasă un răspuns

15 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Anonymous

Pana si homosexualii condamna paradele Gay spunand ca nu-i reprezinta…. de ce am fi noi cei “normali” deacord cu ele ???

Seba

Anonimule… Calin nu se referea strict la paradele Gay. El se referea la mentalitatea arhaica a bastinasilor nostri, care au vrut Libertate si Democratie dupa 89, dar parca numai pentru ei. Pe altii nu-i prea lasa sa-si traiasca viata cum cred ei ca-i mai bine (si aici ma refer la homosexuali si lesbiene).

Iar noi cei “normali”… de ce te numesti tu “normal”? Ce te face pe tine sau pe mine normal? Termenul de normalitate nu isi are locul in acest context.

Anonymous

Cu grija asta pentru homosexuali, Cline, inteleg ca am rezolvat marile probleme ale societatii. Gata, am trecut la maruntisuri. Bine, sa zicem! Am prieteni homosexuali, sa fie sanatosi. Insa nu consider ca au nici mai putine, nici mai multe drepturi comparandu-i cu heterosexualii. Prin urmare, pentru ce atata criza in fata a doi barbati care se mangaie in public? Acasa faca ce-or vrea, ca si ceilalti. Insa pe strada e trist daca ajungem sa ne catalogam dupa optiunile sexuale, lingvistice, politice etc.
Sa fie ei sanatosi cu gaoaza lor, vorba presedintelui Basescu.

bagatorideseama

caline, 99% din homosexualii din romania practica prostitutia. asa ca nu ii prea plang!
#1

Calin Blaga

@ Bagatorideseama – de unde stii aceasta statistica? sau e doar o parere? Sau vrei sa spui ca traiesc in promiscuitate? sau…?

Calin Blaga

@ Anonymous – Chestiunea drepturilor individului nu sunt “maruntisuri” ci esenta democratiei. Homosexualilii sunt parte a acestei societati. In ce priveste drepturile homosexualilor vs heterosexuali iti amintesc doar cateva diferente majore: 1. imposibilitatea legalizarii relatiei si a drepturilor ce decurg din asta; 2. libertatea de afisare in public; 3. presiunile, pedepsele si izolarea sociala a homosexualilor (la servici, pe strada etc)

Daca vezi doi gay pe strada sau doua lesbiene ca se saruta, cu ce difera de doi hetero care se saruta? Nu sunt tot oameni?

sosobigman

Puterea obisnuintei, nu ai ce sa ii faci. Mi-am pus si eu sincer intrebarea ce as face daca in cercul meu de prieteni ar fi o persoana cu alta orientare sexuala. Sincer nici acum nu mi-am dat seama cum as reactiona. Sa zicem doar ca ar exista un grad de toleranta (si asta cu limite) dar dincolo de asta zau ca nu mai stiu, nu stiu cum as accepta gradul lor de implicare in viata mea.

sosobigman

apropos, nu ziceai ca ai scos optiunea asta cu anonymous? sau nu imi mai aduc eu bine aminte, dar vad ca ti-au mai aparut comentarii cu anonimi.

Calin Blaga

Asa e Sosobigman, asa am zis ca scot Anonimi, dar m-am razgandit…ii mai las sa se exprime…liber!

mihai

Nu am nimic cu ei 🙂 chiar va recomand un film : Angels in America. L-am vazut de 5 ori pana acum si are legatura cu subiectul 🙂

Seba

Am vazut si eu Angels in America… foarte fain filmul! Cat despre faza cu gay-people. Cunosc doua tipe care-s lesbiene si-s super de treaba amandoua! Nu vreau sa incep cu faze de genu: se comporta la fel de normal ca noi sau ca traiesc la fel de normal ca noi. Insa mentalitatea romanilor este inca de pe vremea cand era o rusine sa ti se vada glezna sau sa umbli in public fara un barbat la brat!!!! Nici mie nu-mi place ideea cu Gay Parade, pentru ca-i penibila de-a dreptul. Si sa vad o Hetero-Parade si m-ar bufni rasul! 😉… Read more »

IOana Frunzescu

Incitant subiect.Asta si cel cu Nicolle a prins, uite ce de comentarii! Cum s-ar traduce acest interes crescut pentru subiecte legate cumva de aspectele sexuale ale vietii?( Nicolle ilustreaza, ca aparitie de model, un prototip sexual al zilei).As incerca un raspuns; FOARTE MULTI OAMENI , TRAIND IN STRESSEL ZILNIC AL LUMII MODERNE, AU FRUSTRARI IN ACEST DOMENIU SAU AU PLASAT SUBIECTUL ACESTA IN ZONA ONIRICULUI, NEMULTUMITI DE VIATA SEXUALA REALA.Altii sunt doar curiosi sa mai afle noutati si altii sunt obsedati de subiect.Incercam sa tot vorbim de normal si anormal in viata sexuala, dar totul se reduce la ceea ce… Read more »

Anonymous

Calin, apropo de “maruntisuri”. Diferenta intre agresiunea fizica si cea vizuala (ca model posibil de urmat) nu mai trebuie argumentata. Daca nu am nimic cu cei care isi fac de cap acasa, in intimitate, asta nu inseamna ca trebuie sa confund iubirea intre barbati … sa spunem Chirian si Johannis si Marcu si altii numai pentru ca viata e complexa si are multe aspecte. Apropo, il vezi pe Chiriac cu gura plina de un falus? Complicata imagine. Acum, sunt doritori de astfel de imagini? Iar legat de casatorie, sa fim seriosi, din doi parinti tati sigur se poate naste un… Read more »

Calin Blaga

de la 1 octombrie s-a lansat Tv Angelicuss – tv online gay si in Romania

Calin Blaga

Apropo link-ul cu TV Angelicuss l-am primit via Radu de la Tomitzel Mersi!