Forta presei

Mai jos public o preluare de pe blogul Asociatiei de cartier Centru Istoric Sibiu. Daca toate s-ar rezolva asa usor cum se rezolva in campania electorala. Zilele acestea asociatia a inregistrat 3 victorii consecutive: reducerea costului taxei de acces auto in centru pentru locatari de la 15 lei la 2 lei; mutarea Artmania din Piata Mare in cort (desi se ceruse pe stadion) si acum modificarea programmului teraselor din centru.

In urma sesizarii trimise astazi presei sibiene despre intarzierea primirii unui raspuns din partea prefectului Mitea in chestiunea orarului teraselor din centru am primit in nici doua ore raspunsul asteptat 40 de zile.

Va prezentam mai jos raspunsul prefectului care precizeaza referitor la HCL 69/2008 privind terasele in centru ca „aceasta hotarare a fost adoptata cu incalcarea prevederilor legale, fapt pentru care prin adresa nr. 3304 / 24.04.2008 am solicitat Consiliului Local al municipiului Sibiu sa reanalizeze in prima sedinta a consiliului local hotararea nr. 69/2008, in vederea modificarii sau revocarii acesteia.”

Adica am avut dreptate sa sesizam doar ca lucrurile la prefectura s-au miscat foarte lent fapt ce a permis teraselor si mai permite pana la modificarea HCL 69/2008 sa functioneze pana la ora 23 in loc de ora 22 cat e legal.

Pentru ca in aprilie sedinta de Consiliu Local a avut loc chiar in data de 24 (ce convenabil, adresa Prefecturii a fost facuta in aceea data) rezulta ca abia in sedinta de la finele lui mai se va putea discuta aceasta hotarare pentru a fi modificata.