Dezbatere Strand Padurea Dumbrava 3

Am participat astazi pentru doua ore si jumatate la dezbaterea numarul 3 privind viitorul Strand ce Primaria Sibiu vrea sa il construiasca in Padurea Dumbrava. De data asta s-a discutat pe marginea Raportului de impact asupra mediului. Dupa prezentarile primariei, ale evaluatorului si Agentiei de Mediu au urmat cetatenii. TOTI s-au opus amplasamentului proiectului. S-au oferit solutii alternative. S-a criticat lipsa de transparenta a Primariei in a raspunde interpelarilor depuse pe acest subiect. De exemplu Ordinul Arhitectilor a trimis o scrisoare oficiala in 2 februarie ce nu a primit raspuns pana astazi. Cei de la Agentia de Mediu de data asta nu au mai fost depasiti de situatie ca in cazul Sitex – Carabulea. Intalnirea a fost bine organizata si condusa.

Dan Tomozei a intrebat si a ramas sa i se raspunda in scris despre cum portiunea de padure a fost transformata in teren de constructii in februarie 2007 printr-o hotarare de Consiliu Local Sibiu. Documentul a starnit rumori deoarece pana acum Primaria spunea mereu ca pe acte acolo nu e padure, desi noi stim ca e. Eu le-am prezentat o imagine a terenului din satelit care a lamurit situatia reala din teren privind zona. Padurea EXISTA! Chit ca primaria si Consiliul Local au desfiintat-o prin acea hotarare de consiliu. Reprezentantii Primariei la dezbatere au ales sa nu raspunda la intrebari pe loc ci in scris. Cei de la Agentia de Mediu au promis ca vor posta procesul verbal al intalnirii si raspunsurile Primariei si ale evaluatorului de mediu pe site-ul insitutiei.

Cred ca intalnirea a fost benefica pentru cetateni pentru ca s-au putut exprima. Sper ca si acest caz, ca si in cazul SITEX, Agentia de Mediu sa isi faca datoria si sa trimita proiectele inapoi la beneficiari pentru reanaliza si multe completari.

Concluzia cetatenilor a fost ca Primaria Sibiu trebuie sa ia in calcul locatii alternative pentru acest proiect, pentru a lasa intacta Padurea Dumbrava. Am remarcat multi cetateni simplii care au avut pledoarii pentru padure si unii in varsta au promis chiar blesteme celor care vor duce la capat acest proiect in padurea Dumbrava.