Despre jurnalisti si gazete

Screen Shot 2017-02-25 at 14.29.54

Alex scrie un articol in care-l ironizeaza pe Malin Bot dupa ce a fost dat afara de la RL si EVZ si face foarte bine chiar daca Malin Bot a avut de-a lungul timpului o serie de articole foarte bune din punct de vedere calitativ si rational.

Totusi, faptul ca atat la EVZ cat si la RL a tolerat o serie de mizerii jurnalistice si s-a complacut cu dacopatia si fata de la pagina 5 nu-i face cinste din punct de vedere profesional.

Dar nu despre Malin Bot vreau sa va vorbesc ci despre Grigore Cartianu, un om pe care l-am apreciat mereu si care a avut aproape de fiecare data opinii obiective si argumentate concret.

Zilele astea am vazut o postare de-a lui pe Facebook in care dadea share la ceva stire de tipul clickbait de pe nasul.tv:

Ori lucrul asta mi s-a parut oarecum absurd fiindca nasul.tv e pepiniera de stiri false dupa cum rezulta dintr-o simpla cautare dupa cuvantul: cancer.

Nu stiu cat de mult inteleg gazetarii astia apropo de stirile false, insa simplul fapt ca promoveaza un site care propaga stiri false sau alterate in vreun fel nu le face cinste atata timp cat ei se bat cu pumnul in piept ca lupta impotriva stirilor false si sustin un jurnalism model.

Nasul.tv (nu vreau sa le dau link fiindca sunt mult prea infecti) nu e cu nimic mai diferit fata de expunere.com sau alte astea asa ca n-am incredere in ei nici macar atunci cand o stire pare reala:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *