Daca Ceausescu avea Facetime…

Citeam la Petreanu (mai mult in gluma) faptul ca pe Erdogan l-a salvat Facetime pentru c-a fost “unealta” prin care s-a adresat populatiei. Acuma desigur povestea asta e relativ discutabila, insa ma gandeam oare cum se termina revolutia din Romania daca Ceausescu avea Facetime si reusea sa se adreseze natiunii din elicopter?

Probabil ca trebuia sa asteptam anul 2000  pana ca familia Bush sa descopere ceva zacaminte de petrol pe la noi si sa vina sa ne elibereze, iar soldatii americani s-aduca putina democratie in ranita.

Lasand gluma deoparte vreau sa punctez niste aspecte cel putin discutabile privind lovitura asta de stat:

  • Esecul loviturii de stat inseamna pentru toti cei implicati realizarea unui act de inalta tradare ce se pedepseste drastic si toti cei angrenati (cel putin la nivel de organizare si coordonare) erau constienti de faptul asta, iar decizia de a renunta asa usor e cel putin suspecta;
  • Turcii (oamenii de rand) au dat dovada de sindromul Stockholm din moment ce si-au aparat abuzatorul;
  • Cel mai prost moment in care sa dai o lovitura de stat e intervalul orar in care majoritatea sunt liberi si sunt acasa. Probabil ca deznodamantul era altul daca lovitura de stat efectiva se dadea dupa ora 1 noaptea cand majoritatea dormeau si nu stiau ca tancurile umbla pe strazi sau ca Erdogan vorbeste la TV.

In rest, vorba aia noi sa fim sanatosi… mai ales ca mai e putin si se coc strugurii.

tuscany-428041