Cum sunt sibienii?

Mulţi vorbesc despre sibieni, inclusiv sibienii. Am pornit un sondaj în bara laterală despre cum îi vedeşi voi pe sibieni. Cine are de comentat să o facă mai jos… Suntem populaţia unei Capitale Culturale Europene sau cea a Capitalei Ciobanilor din România?

9
Lasă un răspuns

7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
newest oldest most voted
Aurelian

Sibienii sunt o combinație ușor nefericita as spune, sau mai bine spus un amestec ciudat. O parte din ei sunt oameni de treaba cu care te poți înțelege și în care poți avea încredere, iar o alta parte sunt oameni care au coeficientul de inteligenta(și aici ma refer mai degrabă la inteligenta sociala), mult scăzut, ca sa nu le zic “ciobani”, ciobanii sunt altceva. Acest amestec face ca în Sibiu sa existe festivaluri de hard rock și de Jazz, concerte ale filarmonicii, dar și cluburi (de maneliști). Așadar, după cum îl văd eu, Sibiul este o combinație de extreme din… Read more »

Sibienii sunt ciudati! Si prin ciudati vreau sa exprim totalitatea caracteristicilor care se impletesc la oamenii de aici. Vezi, mergand intr-o zi cu soare pe centru, oameni ce admira porumbeii si viziteaza muzeele, iar la 5 metri mai incolo gasesti un manelist cu casetofonul pe umar.

Dar cred ca asta se intampla peste tot, nu doar aici.

neo

as putea scrie aici mult si bine.. poate o sa o fac pe blog la mine – daca mi se permite sa atac subiectul.. a fi sibian este o caracteristica determinata de doua elemente – interdependente – locul nasteri si educatia.. eu m-am nascut la sibiu, din parinti nascuti la sibiu, si pot zice ca, gratie efortului mamei, am avut parte de o educatie buna – atat cei 7 ani de acasa, cat si studii – dar adevarul e ca studiile sunt ceva extracuricular.. cei 7 ani de acasa sunt cei care iti determina gandirea si comportamentul fata de cei… Read more »

sibienii sunt din pacate o corcitura, o ipocrizie bipeda…ne vrem mari domni si doamne, dar suntem , majoritatea trista as spune, niste ciobani, logic, nu in sesnul adliteram, ne vrem toti niste oameni cu studii mari si inalte, ca deh, vezi doamne azi oricine poate sa faca o facultate, cand din nou, majoritate trista, habar nu are unde isi are sediu facultatea cu care se mandreste. din pacate ne vrem a fi multe, dar adevarul trist e ca suntem undeva destul de jos…cum ar veni, peste transpiratia de la camp trag un tricou nou si curat si zic ca am… Read more »

maia

Fiica mea a preferat Sibiul ca si alegere pentru a urma o facultate in falsa-i convingere ca aici oamenii sunt altfel…mai emancipati,mai culti….???!! Ei bine eu deja ajunsa la o varsta n-am aflat pana acum, decat venind acolo ceva timp alaturi de ea,ca oameni mai ingusti,mai limitati,mai inculti dar pe masura de infatuati pe cat de tampi sunt…nu am intalnit…! De unde le vine aceasta falsa parere buna despre ei acestor ciobani prost vorbitori ai limbii romane nu pricep sau poate de la faptul ca odata au fost incorporati ca si slugi in fostul imperiu austro-ungar, singurul ce a adus… Read more »

Transira

Comozi, sa nu spun nepasatori.

Bogdan

Romania nu are o traditiei a burgurilor, a oraselor mai pe romaneste. Abia, in ultima suta de ani si cu precadere in ultimii 50 taranii au plecat, unul cate unul sau in grup organizat catre asezari urbane. Sibienii sunt romani. In concluzie nu pot fi cu mult diferiti fata de media nationala. Romanul e in general snob, iar parvenitul e de poveste, una de groaza evident. Dincolo de toate astea, mediu schimba in bine sau in rau oamenii. In comparatie cu alte orase, Sibiu pare sa ridice nivelul unora, in timp ce orase precum Bucuresti, transforma si un strain in… Read more »