Cum se fura votul? UPDATE

Voi posta astazi mai jos comunicatele de presa ale Politiei si informatiile primite de la terti despre furtul la vot in judetul Sibiu. Comentati si sesizati.

Ora 15.39 – Politia informeaza:

În jurul orei 12:15, un jandarm aflat în paza secţiei de votare din localitatea Ghijasa de Sus (comuna Alţâna), a sesizat că a observat un cetăţean la secţia de votare, care sfătuia alegătorii care intrau în secţia de votare, să opteze pentru un anumit candidat.

În jurul orei 12:45, în urma unei sesizări pe numărul Unic de Apeluri de Urgenţă 112, se efectuează verificări cu privire la faptul că, în localitatea Fofeldea un membru din cadrul Secţiei de votare nr. 352 a sesizat că în curtea unui cetăţean se consumă băuturi alcoolice şi se scandează lozinci de susţinere a unui candidat politic.

***

În localitatea Copşa Mică, prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, s-a sesizat comiterea unei infracţiuni prevăzute de art. 26 alin. (1) din Legea 370/2004, constând în oferirea de bani, bunuri sau alte produse cu scopul de a determina alegătorii să voteze ori să nu voteze cu un anumit candidat. Cazul este în curs de cercetare.

Ora 15.10

Iata mai jos cum s-a votat la sectii speciale in judetul Sibiu. A se remarca situatia in comune unde sute de oameni voteaza in sectii speciale. Cum se poate intampla in amarate de comune sa fie 10-20% din populatie fara buletin sau intamplator prin comuna X??!! Furt pe fata…  Sursa

sibiu1sibiu2sibiu3

Ora 14.40

Acestea sunt cele mai furate alegeri din ultimii 20 de ani. Se cumpara voturi, se deplaseaza MII de autocare si masini mici. In fapt peste 50% din voturi sunt furate. Basescu si Geoana marii hoti ai unei tari. Batalia a inceput. Sa vedem cine vor fi victimele… Eu cred ca poporul roman. detalii

Ora 14

Iliescu a votat cu Basescu. vezi video cum s-a dat de gol

ora 13

Furt pe fata cu sondajele de opinie a caror rezultate neoficiale sunt publicate pe site-urile televiziunilor. Realitatea Tv e una dintre ele. (via Mihai)

ora 12

Primarul PDL din Merghindeal a pus in functiune transportul tuturor cortorarilor din sate pentru a vota … Geoana, PSD. la fel ca la ultimele alegeri. Deja omul este obisnuit.

ora 12
În urmă cu câteva minute, prin Sistemul 112 – Apel Unic de Urgenţă, un membru al Biroului electoral al secţiei de votare nr. 281 din satul Ţeline, comuna Brădeni, a sesizat faptul că fratele primarului din localitatea Brădeni transportă alegători, cu autoturismul proprietate personală, la secţia de votare, sfătuindu-i să voteze cu un anumit candidat.
S-a dispus efectuarea de verificări sub aspectul încălcării prevederilor art. 26 lit. t din Legea 370/2004, republicată, conform căruia constituie contravenţie „[…]sfătuirea în ziua votării a alegătorilor, la sediul secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un anumit candidat” şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 4.500 lei.

Nota: Primarul din Bradeni este Aurel Dobre, PSD.

dimineata

În această dimineaţă, Preşedintele secţiei de votare din localitatea Hamba a sesizat organele abilitate cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, ce s-a prezentat la secţie pentru a-şi exprima dreptul de vot, a fotografiat buletinul de vot după ce şi-a exprimat opţiunea, cât timp se afla în cabina destinată pentru acest proces.
S-a dispus efectuarea de verificări sub aspectul încălcării prevederilor art. 26 lit. m din Legea 370/2004.

Contravenientul, H. Ilie, în vârstă de 45 de ani, domiciliat în localitatea Hamba, a fost sancţionat contravenţional conform art. 26 lit. m din Legea 370/2004, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Nota: buletinul gata votat se fotografiaza pentru a isi primi banii promisi pentru votul sau.