Basescu, PDL si democratia

Cele trei elemente politice din titlu incep sa nu mai aiba legatura. Democratia devine zilele acestea o bagatela de interpretare, asa cum e si Constitutia. Bunul simt in spatiul politic a disparut total la Basescu si PDL. Pentru mine decizia lui Basescu de a numi alt prim-ministru a fost o mare deziluzie. Presedintele jucator a inceput sa piarda jocul si acum incearca orice disperat sa nu fie scos din joc.

Cine pierde din tot balciul asta politic? Democratia. Dupa 20 de ani aproape ne-am intors de unde am plecat. Partidul unic PDL a ocupat toate structurile statului, la fel cum facea PCR si apoi PSD. Valoarea a fost sacrificata pentru interesul de partid. Batalia nu mai este pentru o Romanie mai buna, ci pentru ocuparea Romaniei. Si nu de forte externe, ci de proprii politicieni. Basescu s-a pierdut deja in deriva cultului personalitatii si a puterii absolute. Nu mai distinge binele suprem al romanilor de interesele sale. Astfel o tara este pusa pe masa de taiere pentru lupta politica. Aceste alegeri prezidentiale si perioada lor premergatoare face deja loc abuzurilor. Democratia deja sangereaza abundent in Romania. Daca nu facem ceva sa oprim sangerarea riscam sa moara. Dar care ar fi solutia? Sincer niciun candidat nu ma incanta… Iar votul contra, cum a fost in 2000 cu Vadim, nu este o solutie. Ce ne facem? Daca nu mergem la vot, iar nu este bine. Ce sa facem? Trebuie mers la vot si ales un candidat. Oricare. Apoi vedem ce iese.
Romania are nevoie de cetatenii sai pentru a salva democratia. Zilele acestea multi trec nepasatori, fara sa realizeze ce vremuri tulburi traim. Nu este o simpla campanie electorala… de data asta este diferit.
Poate este timpul pentru o noua Revolutie?