Cum a ajuns jurnalistul Florin Staicu mare sef la Romgaz si Enel Muntenia

Daca mai aud vreun roman ca nu functioneaza la noi in tara cumetria ii dau peste bot.. cu textul asta. Florin Staicu a ajuns acum cativa ani, nu multi, director editorial la cotidianul sibian Tribuna. Asta dupa ce Ilie Carabulea a cumparat ziarul. Staicu mai lucrase la Tribuna pe vremuri, dar zburase in sectorul de afaceri. Dar de cand Ion Ariton a ajuns Ministrul Economiei in toamna lui 2010, consateanul sau, Florin Staicu s-a ajuns si el.

Primul lucru facut de Ariton ca ministru a fost sa isi angajeze 12 consilieri personali cu norma intreaga sau partiala (dezvaluiti in premiera nationala pe blogul Podul Minciunilor). Florin Staicu a capatat norma partiala, si sefia departamentului de comunicare/presa a Ministerului Economiei. In acelasi timp a ramas si director editorial la Tribuna.
Dar asta nu era suficient. Ariton l-a numit (cum a facut cu toti consilierii sai) in Consiliul de Adminitsratie al Romgaz si Enel Distributie Muntenia. Altfel spus un jurnalist ajuns sef peste gaz si curent. Concluziile le trageti voi de ce nu merg lucrurile in Romania. Interesant ca ziarul Adevarul remarca intr-un articol ca ministrul Ariton are cei mai multi consilieri, dar si cele mai multe gafe publice si nu are habar cu ce se ocupa ministerul sau. Eu zic ca se insala gazetarii de la Adevarul. Are habar ca doar privatizeaza acum managementul tuturor companiilor de stat ale ministerului. Intelegeti?!
Revenind la Staicu… omul s-a ajuns. Acum are nasul si mai sus decat inainte. Daca pana acum aveai nevoie de o scara sa ii ajungi la nas, acum de o macara. Aud despre el adesea chestii care mai de care…. dar na…. sa traiasca alaturi de Ariton si echipa de 12 consilieri. Parca si Isus avea 12 apostoli, inclusiv unul Iuda care l-a vandut pentru cativa arginiti. Sincer acum, daca pe Isus s-a gasit cine sa il vanda, pe Ariton cati il vor vinde si pentru cat? Evident asteptam 2013 si procesul aferent. La final o dedicatie muzicala…

 

Căutări: