Grotescul sarbatorilor

Chiar nimeni nu observa grotescul sarbatorilor crestine in care ne imbuibam cu alcool si mancare?! Asta in timp ce altii nu au ce minca?? Chiar asa de indolenti am ajuns in crestinismul asta ipocrit? De la prelati pana la enoriasi abia daca mai gasesti o mana de oameni care sa faca gesturi crestine, sa ajute semenii. In rest e plin de fatarnicie si imbuibare. Nu va doresc sarbatori fericite.

Linistite, da. Ca orice week-end linistit! Ca orice concediu relaxant. Si mai lasati paharul, furculita si lingura. Mai uitati-va si in jur ce se intampla cu semenii vostri! Oare cati crestini din lumea larga au donat mancare proaspat gatita pentru acest Paste unui sarac? Cati au dus cozonaci si oua la cei loviti de soarta? Si nu ma refer la politicieni care fac asta ca e precampanie si da bine, ci aceia care o fac din suflet (nu cei care asa cred ca isi cumpara un loc in rai).
Sunt trist pentru cunoscutii mei care nu au un Paste Fericit si sufera acum, cat si pentru toti cei ce nu ii cunosc si sufera. La ei ar trebui sa ne gandim, in loc sa visam cum sa ne mai umplem burtile ca nu ne ajung cele 5 feluri de mancare din casa si 30 de kg de produse cumparate pentru un week-end numit de Paste. Sa nu mai vorbim de bautura…