Piraeus Bank sau cum sa nu faci banking

Astazi am trecut printr-o secventa de film cu prosti. Am fost la sucursala Sibiu de pe strada Scoala de Inot a Piraeus Bank pentru a depune bani in contul unui amic. Ma duc la ghiseu scot banii si numarul de cont IBAN al amicului. Surpriza! Mi se spune ca nu am voie sa depun bani in contul lui!!!

Il sun pe amic si ii spun. Nici lui nu ii vine sa creada. Ii dau casiera la telefon. Degeaba. Si musai sa ii dau banii astazi. Asa ca imi vine o idee: sa deschid cont la Piraeus Bank, sa transfer banii din contul meu, apoi sa il inchid. Toata operatiunea a fost facuta de directoarea adjuncta a sucursalei. Ce am pierdut 2 lei comision de transfer intre conturile Piraeus Bank (introdus din 16 aprilie, probabil din lipsa de clienti si tranzactii – pe principiul mulgem cat mai mult de la astia care ii avem) si inca 2 lei comision de inchidere a contului. Ce a pierdut Piraeus Bank: un potential client sau chiar 2 ca si amicul se gandeste daca sa mai stea la ei. A mai pierdut cam 40 de pagini listate la imprimanta – hartogaria cu contul si banii alocati pentru un angajat blocat o ora cu mine pentru a face hartii. Oare le renteaza?!

Concluzia:
1. Nu voi face banking la Piraeus.
2. Cei din conducerea centrala trebuie sa mai gandeasca inainte de a da directive din acestea fara sens
3. Cei de la sucursala Bucuresti unde amicul si-a facut cont trebuie concediati pentru incompetenta pentru ca i-au facut cont automat blocat pentru intrari de cash de la terti fara sa il anunte
4. Angajatii sucursalei Sibiu au fost corecti, seriosi si prompti si au facut tot ce le-am cerut indiferent cat de idioata a fost toata faza – sa faca un cont ce stiau ca peste 1 ora il desfiinteaza.

Căutări:

11
Lasă un răspuns

7 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
newest oldest most voted

Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

Alin

E vorba de niste norme ale BNR: pasămite eşti finanţator al activităţilor teroriste şi depui bani negri.Pe de altă parte însă, Piraeus Bank este o bancă cel puţin ciudată, parcă vrea să-şi taie singură craca.Eu m-am fript cu firma mea făcând credit la ei.Timeo Danaos et dona ferentes!

marius

ceva asemanator am patit la Banca Transilvania. Cand persoana in contul careia am vrut sa ii trimit o suma de bani (100 lei) si-a deschis contul i s-a bifat automat sa nu poata fi alimentat contul ei direct de alte persoane.

M.

acuma chiar concediati…daca e prevazut undeva. piraeus are reglementarile ei privind sanctiunile si nu poate sa le incalce cand vine clientu suparat. nemultumirea clientilor nu e mai importanta decat regulile stabilite in relatia angajator-salariat, dl.blaga cel de stanga.

Despre Banking

E o problema daca nu poti intelege o regula simpla: cel care-si deschide un cont la o banca, trebuie sa-si dea aprobarea ca terte persoane sa depuna bani in contul lui. Poate te intrebi de ce? Pai uite de ce: eu ma interesez unde mai ai conturi. De fapt ai zis mai sus… 🙂 ma duc, iti depun un miliard vechi de lei in cont(100.000 lei noi) iar la descriere operatiune solicit sa treaca “imprumut”. peste 10 zile iti solicit banii, cu dobanda de 10% cu tot, ca doar asa ne-am inteles. cum ti se pare? 🙂 acum e mai… Read more »

La Piraeus am si eu cont. L-am facut in principal pentru ca pe siteul lor promiteau cardul in 2 zile, iar eu aveam nevoie urgent sa scot niste bani din Paypal. Pana la urma n-a durat 2 zile, ca a durat vreo 5, dar prin alte locuri ma puneau sa astept 2 saptamani (vezi BCR). Prima oara cand am dat de problema a fost cand i-am dat unui client contul sa-mi vireze niste bani. Tipul m-a sunat de la banca sa-mi zica ca nu-l lasa sa-mi depuna in cont. Noroc ca mai am si la o alta banca card, dar… Read more »

si eu am patit aceelasi lucru. mi sa parut o prostie , dar sunt norme noi in banca la nivem mondial . spre exemplu nu mi-ar placea sa vina un strain sa imi bage 200.000 € in cont si bani sa vina din droguri , iar eu sa fiu arestat preventiv . un amic a fost arestat preventiv dupa ce a primit 300.000 € in cont de pe urma unei mosteniri . cica pana verifica ei trebuie sa fii retinut sa nu fii un pericol …