Piraeus Bank sau cum sa nu faci banking

Astazi am trecut printr-o secventa de film cu prosti. Am fost la sucursala Sibiu de pe strada Scoala de Inot a Piraeus Bank pentru a depune bani in contul unui amic. Ma duc la ghiseu scot banii si numarul de cont IBAN al amicului. Surpriza! Mi se spune ca nu am voie sa depun bani in contul lui!!!

Il sun pe amic si ii spun. Nici lui nu ii vine sa creada. Ii dau casiera la telefon. Degeaba. Si musai sa ii dau banii astazi. Asa ca imi vine o idee: sa deschid cont la Piraeus Bank, sa transfer banii din contul meu, apoi sa il inchid. Toata operatiunea a fost facuta de directoarea adjuncta a sucursalei. Ce am pierdut 2 lei comision de transfer intre conturile Piraeus Bank (introdus din 16 aprilie, probabil din lipsa de clienti si tranzactii – pe principiul mulgem cat mai mult de la astia care ii avem) si inca 2 lei comision de inchidere a contului. Ce a pierdut Piraeus Bank: un potential client sau chiar 2 ca si amicul se gandeste daca sa mai stea la ei. A mai pierdut cam 40 de pagini listate la imprimanta – hartogaria cu contul si banii alocati pentru un angajat blocat o ora cu mine pentru a face hartii. Oare le renteaza?!

Concluzia:
1. Nu voi face banking la Piraeus.
2. Cei din conducerea centrala trebuie sa mai gandeasca inainte de a da directive din acestea fara sens
3. Cei de la sucursala Bucuresti unde amicul si-a facut cont trebuie concediati pentru incompetenta pentru ca i-au facut cont automat blocat pentru intrari de cash de la terti fara sa il anunte
4. Angajatii sucursalei Sibiu au fost corecti, seriosi si prompti si au facut tot ce le-am cerut indiferent cat de idioata a fost toata faza – sa faca un cont ce stiau ca peste 1 ora il desfiinteaza.

Căutări: