Cine este Ion Ariton, ministrul Economiei?

Cine este Ion Ariton, ministrul Economiei?
In timp ce statea cu miinile in san si Petrom Sibiu o lua la vale, benzinariile capusa ale ciobanilor se imbogateau. Foto: Sibiu7.com

Pentru unul netrecut pe la Sibiu si nefamiliarizat cu politica locala, Ariton este un necunoscut, sa nu spun un nimeni. Cei din Bucuresti nu au auzit de el, decat ca este senator si presedinte la Comisia de Buget Finante din Senat. Dar sa ne uitam la istoria lui Bebe ii spun prietenii.
In perioada de glorie si de imbogatire a sa 1993- 2003 a fost directorul sucursalei judetene Sibiu Petrom. A fost prins in 2002, ABIA, cu gaura in gestiune de aproape 10 miliarde lei vechi. Pe vremea aceea era o suma frumusica. Dar a scapat basma curata pentru ca EXACT atunci si-a depus adeziunea in PSD (ei erau la guvernare si adeziunea sa PSD este inca la liderul local Suditu). Dar a trecut si activat la PD apoi PDL. A ajuns sef peste filiala judeteana detronandu-l pe Nicolae Neagu, trecut pe linie moarta. A reusit chiar exlcluderea lui Neagu din partid. In presa tabloida a scapat stirea (pentru ca despre Ariton greu scapa stiri de rau in presa locala) ca l-a batut pe Bicher, seful organizatiei PD municipiu Sibiu. Desi Bicher initial a recunoscut, apoi a negat. Banul spala si scuipatul de pe fata.

Ariton este unul din actionarii Bancii Carpatica a celui mai bogat sibian, Carabulea Ilie, detinatorul Atlasib si a altor 100 de firme. Cam toti liderii locali politici au actiuni la Carpatica, dar mai ales cei din PD. Sa nu uitam ca acest Carabulea s-a imbogatit datorita aripii PD-iste din PDSR. Nicolae Nan si Traian Basescu au fost cei ce i-au favorizat cresterea.
Ariton cat a fost sef la Petrom Sibiu a reusit performanta de a imbogatii niste ciobani deveniti benzinari si acum miliardari. Astfel firmele EurOil, Ana Oil si Aral Oil ii sunt vesnic recunoscatoare. Una mai ales, Euroil, condusa de Domnariu, membru PDL devenit si consilier judetean PDL acum. Acest Domnariu este omul cheie al lui Ariton. Omul de casa care nu uita cine ii intinde mereu o mana si care se ingrijeste sa nu ii lipseasca sefului Ariton nimic. De curand fostul director al Muzeului Astra, Corneliu Bucur acuza public afacerea inlesnita de Ariton prin care Domnariu construieste ilegal mega sala de nunti in incinta Muzeului Satului de la Sibiu. Ce s-a intamplat? Ariton a doua zi l-a dat afara din partid pe Bucur, fost senator, si apoi a cerut si obtinut excluderea sa din Consiliului Judetean. Si sala se construieste…. de catre Domnariu in continuare.
Ariton este omul care foloseste adesea la sedinte domnia pumnului…. in masa si dupa sedinte…. a se vedea cazul Bicher.
Cu siguranta mai sunt foarte multe de spus despre Ion Ariton, actual Ministru al Economiei…. Dar toate la timpul lor!

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted
ghicu

Multi cititori, putini comentatori. Teama razbate…

sarmallas

Dragi tovarasi si preteni!Din pacate asta e tara pe care v-ati format-o dupa 1989.Cand ati avut prilejul sa schimbati sistemul politic cu adevarat nu ati facut-o!Si drept sa va spun nu se mai sinchiseste nimeni de ceea ce e scris undeva pe vreun blog!Cei pe care i-ati ales sunt cei care va fura!Deci la fel de vinovati sunteti si voi de ceea ce se intampla in tara!Vorba nu doare!Ati ratat cu totii sansa de a avea o tara cu adevarat democratica!Singura posibilitate pe care o aveti de a schimba ceva este prin unire.Dar nici asta nu exista acolo!Fiecare e impotriva… Read more »

STORM JULIA

Nu faceti altceva decat sa aruncati cu noroi in toti cei care nu fac “sluj” la PSD.
Biet popor, ce repede uiti ravagiile facute in economia romaneasca de gasca lui NASTASE & CO.