Linişte de sărbători

Vine Paştele şi lumea a luat cu asalt magazinele. Este chiar haios cum în Vinerea Mare, zi de post negru la ortodocşi lumea ortodoxă se aruncă la cumpărat mâncare. Mă amuză.

Cum mă amuză fiecare sărbătoare creştină, mai ales cele mari: Paştele şi Crăciunul. Prilej pentru creştini să umple masa de mâncare, să înjure când stau la coadă la carne sau să se certe în familie şi să se agite pentru că nu le-a ieşit mâncarea. Totul a devenit comercialism, chiar şi la creştinii practicanţi. Prilej de dat felicitări, pentru că aşa trebuie, sau de mâncat până ajungi la spital.
Oricum ne supunem majorităţii şi intrăm în horă. Măcar să râdem şi să fim liniştiţi!

Foto: Carne, carne, carne – obsesia românului

2
Lasă un răspuns

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted

E minunat sa traiesti independent de manipularea societatii si a culturii.Te salut

Oana C.

Sunt convinsa ca stii si tu : sunt multi romani care sarbatoresc frumos Pastele, iar familia ta cu siguranta este un exemplu in acest sens. Asa ca eu va doresc din suflet Paste Fericit! Iar tie, in special, iti doresc sa scrii si despre lucruri frumoase, pe care poate ca nu o sa le citeasca toata lumea, asa cum se inghesuie toti sa citeasca despre barfe si rautati, dar in timp vei ajunge sa fii citit doar de lume de calitate. Si asta sunt convinsa ca stii. La fel cum DOAR despre barfe si rautati scriu numai cei care fac… Read more »