Criza scoate la iveala tampitii

fallow-deer-602253

Perioadele astea de criza sunt destul de interesante pentru ca scoate toate specimenele la iveala si le face publice esecurile. Uite la noi in Romania de exemplu, in perioada de criza au aparut unii care au crezut ca pot conduce o tara si au nenorocit-o si mai rau, dupa care au plecat cu coada intre picioare fara sa-i traga cineva la raspundere pentru pagubele produse.

Numai ca amatorismul multora in perioade de criza pare sa afecteze si una dintre cele mai bine organizate crime. In urma cu cateva zile scriam la modul ironic despre faptul ca prin Spania au ajuns unii sa puna anunturi de vanzare a drogurilor si nu mare mi-a fost uimirea sa citesc ieri pe Digi24 ca treaba asta cu anunturile a fost cat se poate de serioasa, si ca Politia chiar a intrat pe fir si ca negustorii au fost suficient de naivi incat sa-si divulge catre agentul sub acoperire nu doar cantitatea de cocaina de care dispuneau, ci si unde intentionau s-o trimita si cum:

Poliția din Spania a fost anunțată de câteva persoane că pe Internet sunt anunțuri de vânzare a cocainei. În plus, vânzătorii se lăudau că pot să facă față oricărei solicitări, indiferent pe cantitate.

Poliția a intrat în acțiune și, sub acoperire, a solicitat, tot pe internet, cumpărarea unei cantități mari de cocaină. Traficanții au mușcat momeala și au dat asigurări că au 410 kilograme de cocaină, pe care se pregătesc să o trimită în Arabia Saudită. Cocaina urma să fie ascunsă în pui congelați și în cutii de vopsea.

În cele din urmă, 21 de traficanți au fost arestați în Spania, printre ei și un angajat al unei companii aeriene, care pregătea transportul.

Facand abstractie de subiect in sine, uite din cauza asta sunt necesare si binevenite perioadele de criza, pentru ca ajuta sectoarele comerciale si de servicii sa cearna profesionistii de impostori. Chiar si atunci cand vorbim de crima organizata 😀

fallow-deer-602253