Ce cadouri face Mos Primaria Sibiu de Craciun?

Cum stiti, in continuare ma bat pentru salvarea celor 45 de ha de padure din dealul Gusterita ce firma Tondach vrea sa le transforme in cariera de argila. Nu ma las nici intimidat si continui sa atrag oameni in acest proiect pilot pentru Sibiu. Dealul Gusterita doresc sa fie inceputul unei noi ere de salvare si extindere a spatiilor verzi in Sibiu.

Dar ce aflu in cercetarile mele? Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu s-au jucat de-a Mos Craciun in 2006. Primaria Sibiu a propus si Consiliul Local a votat in 21 decembrie 2006 hotararea 423 prin care se scot la licitatie 20 ha de teren agricol, fanete, paduri din proprietatea Sibiului. Mai mult, in aceeasi hotarare, se schimba destinatia terenurilor in cariera de argila. Altfel zis licitatie cu dedicatie sau poate doar o coincidenta… Nu am primit inca raspuns de la Primaria Sibiu unde am trimis o adresa email la CIC pentru a afla cine a castigat aceasta licitatie, poate jurnalistii afla mai repede, ca legea le permite. Castigatorul este insa clar: Tondach, fiind singura firma din zona specializata in cariere de argila! Deci am gasit cum 20 din cele 45 ha au ajuns la Tondach. Restul se pare vin de la Primaria Selimbar!

Ce e mai interesant este ca directorul firmei Tondach de la Sibiu a spus ca harta terenului e secret de serviciu jurnalistului de la Adevarul! Mai mult Primaria Sibiu nu a dat raspuns inca daca a eliberat certificat de urbanism pentru cariera. Consiliul Judetean nu a fost instiintat de proiect desi e pe teritoriul a doua localitati! Agentia de Mediu arunca pisica de la Sibiu la centru si invers si nu da publicitatii harta zonei. Asteptam si ca Agentia Nationala de Mediu sa organizeze dezbaterea publica pe lege si sa vedem si noi secretul dealului Gusterita!

Petitia o puteti semna in continuare aici si nu uitati sa va anuntati toti cunoscutii sa o semneze! www.petitieonline.ro/petitie/salvati_dealul_gusteritei_-p50621040.html

Mai jos aveti Hotararea Consiliului Local Sibiu 423/2006, cadoul de Craciun pentru firma Tondach Romania Srl de la Primaria Sibiu si Consiliul Local.