Caprovecinismul gigelistic!

caprovecinismul-gigelistic-in-urban-dictionary

Ce poate face noaptea un gigel dupa o zi de sapa in sectorul bugetar? Ca sa fim bine intelesi, de la inceput, sa definim gigelul. Gigelul este orice personaj cu origini si manifestari tipic urbane, a carui stare de spirit se manifesta sub diverse forme.
Gigelul este inzestrat cu doze medii – si peste medie – de sarcasm, aciditate verbala…intr-un cuvant o suma de virtuti, printre care caprovecinismul gigelistic, caracteristic – fireste – in virtutea perfectionarii de sine.

Revenind la intrebarea initiala, un gigel dupa o zi de sapa (ghidat de motto-ul: nu sapa groapa altuia…) isi petrece o parte din noapte aducand un plus societatii civile prin inventarea unor termeni, cu scopul vadit de a inlesni procesul de cunoastere de catre o masa predominant manelistica. Concret, de pilda, prin definirea caprovecinismului in Urban Dictionary, dupa cum reiese din print screen-ul alaturat, astfel: caprovecinismul este o stare patologica, implicit o nevroza veritabila acuta, prin care individul este framantat peste masura de cate capre ii mor vecinului, dar mai ales cate sunt mai cornute decat ale sale, fireste in spiritul lamentarii a sinelui liric.

Ca urmare a refuzului categoric a editorilor de a publica definitia in speta, departe de gandul ca ne asteapta vremuri si mai tulburi, sunt indreptatit sa cred ca mai este in floare acea parte a comunismului ce nu se va ofili niciodata.
Spun asta deoarece tot in acel dictionar urban sunt elaborios definite cele mai cretinoide cuvinte ce pot fi articulate de catre un manelist, insa caprovecinismul gigelistic nu a intrat in gratii. Sau poate editorii, la unison cu societatea civila, sunt intr-o perioada de negatie…
In viitor voi incerca sa pun coada la pruna caci mersul pe jos este determinat de contextul cotidian!

Gigel