Apel la mila publica

Apel la mila publica  Singurele lucruri roz, in tara noastra, sunt hainele si accesoriile pitipoancelor. Privirile cenusii ale celor mai deplorabili, oameni vrednici vreodata, sibieni in speta, dar nu numai, sunt incarcate de obscuritatea zilelor ce vor veni.
Pentru ei, cele mai multe zile fac parte dintr-o serie de chinuri in care singurele bucurii se prezinta sub forma zilelor calduroase, si agonisirea banutilor de paine si alcool, facand apel la mila concitadinilor.
In marea noastra ignoranta trecem scarbiti pe langa nenorocitii care imbacsesc bancile parcurilor sau ii ocolim mai abitir decat pe niste bestii in libertate. Nu merita din partea noastra nici macar sa-i oblojim printr-o privire, deci nu incape vorba ca suntem dispusi a le acorda mai mult. Cu toate acestea, fie ca ne place sau nu, si ei fac parte din societatea noastra neconditionat de un minim de atentie.

Cu cat sunt mai multi cu atat mai bine ne definesc cadrul social, in care ne balacarim, din care lipsesc programe care sa ii sprijine, sa ii reabiliteze, sau care sa ii reintegreze in societate.
Prioritatile noastre sunt strict definite in jurul amplificarii castigurilor proprii.

Gigel

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
newest oldest most voted

Da… si vine toamna cu ploi…

teoretic exista un centru de urgenta, in Turnisor (daca or mai avea bani de functionare…), in care se poate dormi noaptea, pe o perioada limitata de timp. ceea ce nu prea exista, sunt serviciile de suport – Casa Buna face asta, dar pt. un numar mic de persoane, cu vointa puternica de a se reintegra… in rest, pauza… sau poate nu stiu eu…

calu_balan

In orice tara sunt saraci si bogati, in orice colt din lume sunt oamneni care nu stiu ce vor manca sau cand vor manca. Un lucru trist este ca intr-o tara europeana cum se pretinde Romania numarul acestor oameni fara viitor se va ingrosa si asta nu doar din cauza crizei mondiale cat a lipsei acute de lideri care sa poata tece peste nevoile personale, peste interesele “boierilor”(mogulilor) – care au fost sunt si vor fi intotdeauna – si sa se gandeasca si sa faca ceva pentru tarisoara asta minunata!

https://gandeste.org/general/invitatie-la-rezistenta/5836/