Cine se teme de Calin Blaga?

Postare pentru amatorii de literatura, morala si ceva filosofie.

Internetul a deschis cutia Pandorei pentru toata lumea. Daca mii de ani accesul la cunoastere a fost limitat de bani, multi bani, acum internetul ofera cunoasterea pe tava pe cativa lei lunar costul abonamentului si investitia initiala intr-un calculator. Adesea second si ieftin.
Dar internetul pe langa calea spre cunoastere, a deschis si drumul spre o comunicare globala. Fara limite. Ad literam. Oricine poate comunica cu oricine. Barierele de varsta, gen, sociale etc se sparg.
Si una din uneltele de comunicare oferite de internet este blogul. Ca acesta sau altul.

Blogul, prin definitie initiala, este un jurnal online. Poate fi public sau privat, restrictionat doar la cativa cunoscuti. Dar cel mai adesea este public. Si asa apar postarile pe blog. Inteligente ori ba. Manipulatoare sau idioate. Toate categoriile de cititori sunt satisfacute. Si normal, pentru ca este media onlne, avem si posibilitatea de a comenta. Unde mai poti comenta? Nicaieri. Ziarul il cumperi sau il primesti gratis, il citesti si comentezi cu tata Veta de la 3 sau colegul de la fabrica. La radio si TV la fel. Cei ce scriu, vorbesc acolo nu te baga in seama. Poti sa le scrii, dar aproape niciodata nu iti raspund.
In schimb pe blog poti comenta vrute si nevrute. Poti conversa de-a dreptul cu autorul postarii. Poti aduce informatii in plus sau poti pur si simplu manipula…
Dar ce nu inteleg este de ce oamenilor le este frica sa se semneze? Le este usor sa nu isi asume cele spuse si sa se ascunda in spatele pseudonimelor internetului. Autorii se semneaza, comentatorii ba (in majoritatea cazurilor). Cui ii este frica de un autor? Cui ii este frica de Calin Blaga?

9
Lasă un răspuns

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
newest oldest most voted

poate cuiva care nu e de acord cu tine dar iti e apropiat, si nu vrea sa afli. anonimitatea de pe internet le da avant multora sa vorbeasca cu un curaj exagerat uneori, ceea ce uneori ebine dar cel mai adesea nu. pe mine m-a inscris cineva (in urma unor commenturi de relevanta discutabila) pe un site unde povestesti tuturor despre persoana care te enerveaza, si am primit o diploma online de ceva gen “asshole”. desigur persoana s-a semnat pur si simplu “blogger”. draga blogger,daca citesti asta te rog frumos sa-mi mai dai o data linkul la site-ul respectiv caci… Read more »

cibinensis

Onanimi ! Eu cred ca in umbra acestor comentarii liber graite se mai descarca si baietii, altfel nu au parte de alte placeri.
Eu le propun Song of Joy Oda Bucuriei !

foarte tare finalul :)) e mai cool sa fi anonim dar un anonim intotdeauna va ramane un anonim … E ca si cum ai auzi o voce dar nu sti a cui este …

Barfa fara pragmatism este pierdere de timp … ideea este sa intretii discutii pentru ceea ce vrei sa faci … atunci capata putere

Nu cred că e vorba de frică. Există mai multe motive. Comoditatea e unul dintre ele. În rest, poate că în spatele unui comentator anonim viteaz se ascunde un laş sau un frustrat. Alţii poate, nu pot să îşi expună numele pe anumite comentarii, din cauze subiective.

Am explicat la mine pe blog “de ce anonimat” si cred eu, este o explicatie pertinenta dar vreau sa prezint cealalta fata a monedei si anume de ce sa-ti dai numele. In multe cazuri numele nu reprezinta nimic, ca e Marius Ola, ca-i Mihai Stoian sau ca e kolcs imi e totuna, mai important este ce spune(scrie) acea persoana. In schimb cei care beneficiaza de notorietate, ori sunt persoane publice, prefera sa se semneze cu numele pentru ca de multe ori numele este cel care face rating si nu ceea ce zice(scrie). Vezi bloguri de top care nu au un… Read more »

Nu toata lumea se bucura de suficienta notorietate publica pentru a se simti in siguranta in spatele unui nume care sa-i ofere un scut suficient de puternic in fata celor ce i-ar putea dori raul. Cateodata ramanand anonim poti face mai multe, poti fi mai de folos societatii in care traiesti si pe care o observi.

nasul

Caline, tu stii bine cine iti scrie, dupa mailul de identificare si mai stii si de ce eu iti scriu pe blog sub doua semnaturi…Poate fi si o colaborare frumoasa asa.Nu crezi?Nu e, nici pe departe, chestie de teama fata de tine!!!!
Lasa-i pe altii sa-si faca probleme. Pana una-alta, succes la scris si la publicarea cartii tale cu articole de pe blog.Pa, Calin.

ion

Hai sa te intreb ceva: uneori Calin Blaga se teme de Calin Blaga? Intreb foarte serios si o sa iti explic odata si de ce.