Cand mediocritatea vorbeste

tenis1Probabil ca fiecare dintre noi s-a obisnuit deja ca omul caruia ii povestim un proiect, o idee sau pur si simplu o intamplare de viata sa aiba mereu impresia ca stie mai bine decat noi cum trebuie procedat si sa incerce sa ne impuna propria lui opinie. Romania e o tara de parieristi, iar parierismul asta aparent nu prea are leac, fiindca nu vine pe baza genetica ci datorita educatiei primite.

Dar nu despre parierism vreau sa vorbesc, ci despre un alt aspect ce tine tot de educatie, si anume de senzatia de superioritate.

Sunt sigur ca fiecare dintre noi, cunoste cel putin un caz de elev apostrofat de al sau parinte fiindca a luat o nota de 8 sau 9, in timp ce parintele respectiv avea in cel mai fericit caz o scoala profesionala, fiindca majoritatea n-o aveau nici pe aia.

Si uite asa, Ruxandra Dragomir, o paparuda de care am aflat abia cand a ajuns sefa la FRT si care in toata cariera ei sportiva a strans 9 titluri WTA, s-a trezit sa critice jocul Simonei Halep, si sa-si dea cu parerea cu un aer de superioritate la scurt timp dupa ce Simona a cucerit trofeul de la Indian Wells.

Declaratia completa o aveti mai jos:

“Simona nu a jucat niciodata bine doua turnee la rand. Are nevoie de pauza, chiar daca e o jucatoare puternica. Este totusi micuta de statura, efortul fizic isi spune cuvantul. Munceste foarte mult pentru fiecare punct, pentru fiecare meci castigat. Tocmai de aceea mai intervin anumite accidentari care necesita o pauza de 2-3 zile”, a spus Ruxandra Dragomir pentru Sport Total FM.

“Mi-e greu sa spun ca va putea sa joace bine si la turneul urmator. Avand in vedere ca turneul de la Miami se intinde pe doua saptamani, e ca un mini Grand Slam. Exista o zi de pauza dupa fiecare meci si ar avea timp sa se refaca”, a continuat aceasta.

Ironic e faptul ca Simona Halep, ce e abia la jumatea carierei are la activ 11 titluri WTA, cu 2 mai mult decat Ruxandra Dragomir, iar din punct de vedere al performantelor obtinute pana in acest punct al carierei se situeaza cu mult peste Ruxandra Dragomir.

Dar, cand iti afunzi fundul intr-un scaun moale ti se urca la cap aerul acela de superioritate…