Barcelona, parcarea si politia

Daca in Romania iti permiti sa parchezi pe oriunde, in Spania lucrurile stau cu totul altfel.

Astfel, ajunsi in zona portuara a Barcelonei in jurul orei 07:00 in dimineata zilei de 12 iulie si avand barca programata abia la ora 23:00 ne-am hotarat sa profitam din plin de soare si sa ne balacim pentru prima oara in Mediterana inainte sa ajungem in Mallorca.

Si fiindca in parcare la World Trade Center Barcelona, unde ne parcasem initial, ora de parcare era 3 euro, iar noi aveam suficient de multe ore de petrecut prin zona, am hotarat sa cautam un loc de parcare prin oras aproape de plaja.

In oras in jurul diminetii suficiente locuri de parcare, toate marcate corespunzator si toate cu plata.

Odata parcati, ne-am indreptat spre primul parcometru, unde tentativele de a plati cu cardul au esuat datorita faptului ca acestuia nu-i prea plac bancile romanesti. Astfel am luat contact cu primii politisti spanioli, care de altfel vorbeau engleza la perfectie si ne-au explicat cum functioneaza sistemul de parcare, cat trebuie sa platim, unde sa schimbam bani marunti si mai ales cat avem voie sa intarziem.

Spre surprinderea mea comportamentul lor a fost unul exemplar, desi eram romani si habar nu aveam cum sta treaba prin zona, au fost amabili sa ne explice pe indelete si in engleza.

Odata parcati am purces spre plaja, dar asta e alta poveste.

Related Blogs