Au murit ca noi sa putem vorbi

Acum 19 ani mulţi români invadau străzile din Sibiu şi alte oraşe din ţară pentru a striga “libertate”. Comuniştii nu au vrut libertatea noastră aşa că i-au împuşcat. Oameni au murit, alţii au fost răniţi. Mulţi au fost arestaţi şi totuşi nu s-au dat bătuţi. Cei mai mulţi erau tineri şi aveau încă doza aceea de “nebunie” necesară pentru a schimba România.

Dar 19 ani au trecut ca vântul şi încă unii tineri se mai luptă cu sechelele comunismului rămase adânc înfipte în mentalitatea noastră. Tinerii încă se luptă pentru libertatea de exprimare. Comuniştii nu mai sunt. Sunt cu altă faţă acum, de capitalişti de cumetrie. Iar copiii lor s-au transformat în noii moşieri ai unei Români de secol 21.

Majoritatea populaţiei nu mai iese în stradă să ceară libertate şi democraţie pentru că au burţile pline. Digestia îi împiedică să mai gândească. Televizorul îi îndoctrinează să stea pe canapea şi să înghită reclame. Ceea ce cu greu au reuşit comuniştii în 45 de ani, prin folosirea forţei şi ameninţărilor, au reuşit capitaliştii de cumetrie prin manipulare colectivă.

Astăzi dacă vorbeşti liber eşti ori nebun ori rău voitor. O revoluţie ca în 1989 nu mai e posibilă, dar cine ştie cum va arăta următoarea Revoluţie? Nici Ceuşescu nu credea că poate fi schimbat…

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania