Apel la adevăr şi deontologie profesională în cazul Pădurea Dumbrava

Jurnalistii interesati pot prelua dreptul la replica trimis ziarului Tribuna in aceasta dimineata.

CĂTRE
Redacţia ziarului TRIBUNA

În urma articolului publicat în ziarul dumneavoastră de sâmbătă „De ce are Sibiul nevoie de un cartier verde?” solicit publicarea dreptului meu la replică, conform legii şi deontologiei profesionale.

Apel la adevăr şi deontologie profesională în cazul Pădurea Dumbrava

Articolul publicat de ziarul Tribuna sâmbătă cu titlul „De ce are Sibiul nevoie de un cartier verde?” aduce grave acuze nesusţinute protestatarilor la adresa acestui proiect iniţiat de firma SC Păltiniş Leasing SA, reprezentată la dezbaterea publică de joi de domnul Ilie Carabulea. În cadrul dezbaterii la care se face referire în articol niciun ziarist de la Tribuna nu a fost prezent. De asemenea articolul este nesemnat ce denotă lipsa de profesionalism a ziariştilor de la Tribuna.

În articol sunt descris din punct de vedere personal şi al familiei ceea ce nu cred că făcea obiectul dezbaterii publice pe tema cartierului de blocuri ce doreşte Ilie Carabulea să îl construiască în Pădurea Dumbrava. Eu am demarat o petiţie pe internet pentru a face cunoscut acest proiect şi a da şansa celor ce se împotrivesc proiectului să se opună. La momentul dezbaterii au fost 724 de opinii contra, azi sunt aproape 2000 şi numărul creşte zi de zi.

În articol se scrie că acest proiect nu se va vedea din Pădurea Dumbrava, aşa cum a precizat şi arhitectul de proiect la dezbaterea publică, chestionat fiind de domnul Corneliu Bucur, directorul Muzeului ASTRA. Dar arhitectul a spus că nu se va vedea de la lac. Arhitecţii consultaţi de mine spun că proiectul va fi foarte vizibil din Muzeul Astra, zona popicăriei şi Hanul din Bătrâni.

Cerem jurnaliştilor de la Tribuna să îşi respecte deontologia profesională, indiferent de presiunile patronului de presă. Am lucrat acum mulţi ani pentru acest ziar, ca tânăr jurnalist, şi mă dezgustă un astfel de articol care mă atacă pe mine şi familia mea doar pentru că am combătut cu argumente în cadrul unei dezbateri publice proiectul domnului Carabulea din Pădurea Dumbrava.

Călin Blaga,
Cetăţean al Sibiului