Eugen Mitea ameninta jurnalistii

Un fapt grav relatat in Sibiu Standard. Politicianul liberal, Eugen Mitea, care mai ia bani si pentru ca e consilier local a dat urmatorul raspuns unui jurnalist de la Sibiu Standard: Auzi, eu asa te bag in muma-ta cand te prind! De ce? Pentru ca esti un tampit”, dupa care a inchis telefonul.

Grav ce se intampla la Sibiu. Chit ca eu critic unele materiale aparut in Sibiu Standard pentru lipsa de deontologie profesionala, dar nu pot sa inchid ochii cand un jurnalist ajunge sa fie amenintat de un politician. Cred ca in astfel de momente jurnalistii trebuie sa lase deoparte alte discutii si sa faca front comun pentru a stopa astfel de iesiri ale potentatilor locali.

In ultimele saptamani Ilie Carabulea a atacat Monitorul si pe mine ca blogger, Dobra de la Tribuna a fost saltat de jandarmi din sala de Tribunal pentru ca era suspect (are peste 60 de ani), iar acum jurnalistul de la Sibiu Standard (Bogdan Brylynski sau Traian Deleanu, nu am aflat exact) a fost amenintat de un politician. Oare trebuie sa asteptam pana un potentat local bate un jurnalist prin oamenii sai? Sau pana dispare un jurnalist din Sibiu fara urma? Cred ca trebuie sa luam atitudine!