ANI au` ba?

Vroiam in articolul trecut sa scriu cateva randuri apropo de provenienta banilor. Nu mi-a iesit fiindca dupa ce am dat publish mi s-a publicat doar un mic fragment. Ei bine n-ati pierdut mare lucru.

Si totusi revin la subiect fiindca s-a infiintat ANI (Agentia Nationala pentru Integritate) care se presupune ca vegheaza averile functionarilor publici pentru ca acestia sa nu deturneze sau sa abuzeze de banul public, care pana la urma este al nostru al tuturor.

Acuma eu sunt limitat in detalii apropo de alte orase din judet, insa stiu bine ca Johannis e baiat destept si desi umbla in ultima limuzina scoasa pe piata de BMW a avut grija sa-si traga o acoperire serioasa prin faptul ca „domnul Johannis reprezinta imaginea BMW”.

Imi pare rau sa-i dezamagesc pe fanii marcii cat si pe reprezentantii acesteia, insa imaginea BMW nu e Johannis, e cocalarul cu BMW.

Dar sa facem abstractie de astfel de specimene si sa ne rezumam la un articol aparut de curand in Tribuna, dar care n-a stat prea mult pe prima pagina fiindca nu da bine la imaginea partidului.

Ei bine, articolul vorbeste despre un mic accident pe care l-a avut primarul din Ocna Sibiului undeva pe Hula Bradului. In articol militienii tin sa precizeze ca nu primarul a fost de vina, ci un biet camionagiu care a intrat pe contrasens.

 N-am fost acolo, n-avem de unde sa stim, insa ne bucuram ca domnul primar a scapat nevatamat ca sa mai poata suge vreo cativa ani de pe spatele nostru gramezi de bani.

Omul si-a distrus masina, o limuzina Mercedes cu un pret neglijabil daca ar fi sa ne gandim la salariile mari din administratia locala.

Sunt curios oare reprezentantii ANI care vad astfel de incidente in ziare si la TV de ce nu se autosesizeaza, fiindca vorba lui Marian Oprisan, majoritatea politicienilor sunt „pielea pulii” fiindca saracii de ei au furat atat de mult si au deturnat atatea fonduri europene incat n-a mai ramas mai nimic, iar acuma se bat sa-si fure caciula unul altuia.

Eu sunt sincer curios de unde a avut domnul primar banii pentru o astfel de masina si mai mult din ce bani ii plateste intretinerea? Sa fie oare salarul de primar asa de mare sau poate, sfatuit de Johannis a facut  si dansul un contract de comodat intre el, persoana fizica si proprietar de limuzina, si institutia pe care o conduce pentru a ceda masina spre a-i servi in interes de serviciu.

Daca nu stiti cine a facut asta dupa o sfatuiala cu cu Johannis va las sa urmariti clipul de mai jos si justificarile pline de (in)competenta ale primarului din Avrig.