Adevarata problema a vaccinurilor

vaccinuri-homeopatie

Fac pariu ca habar n-aveti care-i adevarata problema a vaccinurilor incat genereaza atata repulsie pentru minti inguste. Ei bine va spun eu care-i problema fiindca am dedus-o dintr-o imagine pe care am gasit-o pe Facebook si pe care o aveti mai jos:

Astfel adevarata problema a vaccinurilor e ca sunt GRATIS! Daca erau pe bani atunci cu siguranta nu mai reprezentau o problema si fiindca stiu ca nu toti sunteti prieteni cu franceza, am sa va explic si de ce.

Apropo eu urasc franceza prin toti porii din cauza unei domnisoare de vreo 60 de ani care mi-a facut viata amara in liceu, dar asta nu inseamna ca n-am invatat-o si n-o inteleg sau refuz s-o inteleg.

Revenind la ale noastre sa lamurim imaginea de mai sus:

  • Atat vaccinurile cat si produsele homeopatice sunt produse de fix aceleasi laboratoare si ambele au efecte secundare extrem de rare;
  • In cazul vaccinurilor, stiinta a dovedit ca au un nivel de eficacitate extrem de mare in timp ce in cazul homeopaticelor stiinta a dovedit fix contrariul;
  • Prin costurile mari de cercetare si fabricare pe care le presupun, vaccinurile se vand de obicei de catre laboratoare cu o margine de profit extrem de mica in timp ce homeopaticele, unde nu e nevoie de cercetare mai departe de retetele lasate mostenire de bunica sau mai stiu eu ce vrajitoare sau vraci de ev mediu, si nici nevoie de conditii speciale de fabricare, aduc o margine de profit foarte, foarte mare;
  • Considerand toate cele expuse mai sus, atunci cand vine vorba de sistemul de sanatate public unde anumite medicamente si tratamente sunt subventionate, iar altele nu, vaccinurile sunt de regula gratis in timp ce tot ce tine de homeopatie e pe bani fiindca statul nu deconteaza niciodata tratamente inventate de niste vraci.

Si aici, in acest ultim aspect sta de fapt si explicatia intr-o astfel de problema. Smobului modern, analfabet functional care a inteles ca internetul il poate face savant, ii pute tot ceea ce e gratis fiindca snobismul care-l domina ii spune ca daca nu-i pe bani n-are valoare, deci e naspa.

Am sa inchei folosind intrebarea retorica pe care o pune si autorul imaginii de mai sus: Ceva nu merge bine in tara asta … oare ce sa fie?

Cred ca manualul de educatie fizica e singurul care poate sa ne ajute sa gasim raspunsul. Nu?