Dragoste cu sila nu se poate, nici ajutor cu sila

mens-991728

Haivas scria un articol despre un individ pe care niste hipsteri, care cred ca pot sa salveze lumea mancand doar quinoa, incearca sa-l ajute desi omul nu vrea sa fie ajutat. A decazut fizic si psihic, e multumit cu conditia lui si probabil ca nu face nimic toata ziua decat sa astepte sa moara.

Ca el sunt multi cei care ar trebui lasati in pace si care nu merita deloc deranjul. In opinia mea singurii care merita compasiune, mila si sa fie ajutati sunt copiii si invalizii, in rest toti cei care sunt in putere nu merita nimic altceva decat sansa de a-si castiga traiul muncind. Atat.

De fapt daca stau bine sa ma gandesc, fix oamenii astia carora le place sa traisca viata mizera pe care o au sunt dovada vie ca socialismul e doar o utopie fiindca nu poti sa ajuti cu japca, la fel cum nu poti nici sa-i educi nici sa-i emancipezi cu japca pe ceilalti, majoritatea care nu se vor nici educati nici emancipati.

Citind articolul mentionat mi-am adus aminte de ce mi-a povestit frizerita din sat despre tiganii de aici din insula.

Astfel in urma cu vreo 20 de ani au venit ceva bani de pe la UE pentru integrarea sociala a tiganilor si niste hipsteri au facut gargara pentru ca statul sa le construiasca tiganilor locuinte fiindca e prevazut in constitutie ca fiecare cetatean are dreptul la o locuinta demna. Desigur, nu e ca si cum tiganii aia n-aveau unde sa doarma si traiau sub cerul liber fiindca ocupasera de decenii un teren viran pe domeniul public unde si-au construit niste cocioabe, sau chiar case, ilegal si unde si-au asezat satra ca sa traiasca in deplina armonie unii cu ceilalti.

Guvernul, destul de populist la vremea respectiva a cedat santajului emotional la care au apelat hipsterii si a construit vreo 10 blocuri de locuinte ce au fost dotate dupa posibilitatile vremii si i-a stramutat pe tigani in blocurile respective distrugand focarul in care isi traiau viata tiganii in prealabil.

Numai ca minunea asta a tinut cativa ani fiindca majoritatea tiganilor au vandut absolut tot ce era demontabil prin apartamentele respective si apoi le-au abandonat intorcandu-se inapoi in „oraselul” lor pe care l-au reconstruit mai maret si mai falnic decat anterior. Apartamentele respective n-au ramas goale fiindca in ele s-au mutat diversi vagabonzi si drogati care nu doar ca au continuat sa distruga zona respectiva ci au inceput sa devina o reala problema pentru un cartier aflat la 10 minute de centrul orasului unde exista niste locuinte populate cu precadere de clasa medie, de oameni care muncesc si care noaptea vor sa se odihneasca istoviti fiind dupa o zi de munca nu sa auda scandalurile si bataile unor vagabonzi drogati.

In contextul asta as putea spune fara echivoc ca pe tiganii respectivi i-a dat emanciparea si integrarea afara din casa si ca la fel cum spunea Eftimie aici, acestia mai rezista la maxim trei „integrari” dinastea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *