8 martie pentru copiii din centre de plasament

Ziua de 8 martie va fi sarbatorita in Centrele de Plasament din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala şi Protectia Copilului Sibiu. Astfel, in fiecare centru se vor organiza actiuni care au menirea de a marca importanta acestei zile.

In data de 09.03.2009, ora 12.30, in centrul „Speranta” se va desfaşura serbarea zilei de 8 Martie. Vor fi invitate mamele copiilor din comunitate impreuna cu aceştia şi o parte din copii din centru insotiti de persoanele de referinta. Programul va fi deschis de elevii Liceului de Arta din Sibiu, care vor sustine un miniconcert vocal şi instrumental. Deasemenea, copiii din comunicate vor interpreta cantece specifice evenimentului. Aceştia vor darui mamelor coşulete cu flori confectionate de ei.

Beneficiarii din cadrul Centrului de Plasament „Prichindelul” au confectionat felicitari in cadrul atelierului de ergoterapie, pe care le vor darui tuturor femeilor angajate. Aceştia se pregatesc şi de un carnaval prin care vor serbatori ziua de 8 martie.

In cadrul Complexului de Servicii Orlat cu ocazia zilei de 8 martie va avea loc un program artistic intitulat: „Mama cea mai iubita fiinta!”, Un concurs de desene cu tema „Mama” şi o discutie pe tema : „Chipul mamei oglindit in operele scriitorilor romani”.

Cei 35 de beneficiari din cadrul CITO Dumbraveni au pregatit o serbare, in data de 9 martie ora 9, in cadrul careia vor fi dansuri populare, dansuri moderne, muzica populara, cintece şi poezii dedicate mamei.

La Centrul de Ingrijire şi Asistenta Biertan, beneficiarii au pregatit o surpriza pentru beneficiare, fiecare din ele va primi un martişor şi o felicitare care au fost confectionate de catre beneficiari in cadrul atelierului de ergoterapie, dupa care, impreuna vor participa la o masa festiva.

In cadrul centrului de la Turnu Roşu, va avea loc o serbare, beneficiarii au confectionat felicitari şi flori din hirtie in cadrul atelirului de ergoterapie.

La CIA Biertan 2, cu ocazia zilei de 8 martie se vor desfaşura urmatoarele activitati: intre orele 9 şi 10, beneficiarii vor participa la o slujba religioasa, dupa care vor avea loc discutii despre semnificatia zilei de 8 martie. Deasemenea, beneficiarii vor primi vizitele din parte familiei şi a prietenilor.

La Centrul de zi Sf Andrei copii au invatat cintece şi poezii, au realizat felicitari pentru mame iar in cadrul serbarii de copii au spus poezii, cintece şi au prezentat şi citeve dansuri.

Cu ocazia zilei de 8 martie beneficiarii centrului vor sarbatori acest eveniment in Centrul de Plasament alaturi de personalul angajat prin diferite activitati specifice. Fundatia M.B.W ofera beneficiarilor şi angajatilor o masa festiva dedicate acestui eveniment iar doamna deputat Raluca Turcan a oferit angajatilor centrului o mica atentie cu ocazia accestei zile.

PURTATOR DE CUVANT,
Popescu Ana Maria