Martisor pentru femeile aflate in dificultate

dsc00216

De 8 Martie, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen, A.L.E.G., se indreapta spre acele femei care nu au sansa de a se bucura de un buchet de flori de la cei dragi: femeile aflate intr-o situatie de dificultate, fie ca e vorba de dependenta de substante, sau de lipsa unei familii si de saracie.

In perioada 8-10 martie, voluntarii A.L.E.G. vor vizita peste 150 de femei si tinere din Centrele de Plasament Guliver din Sibiu si din Orlat, Institutii de invatamant acestia vor oferi câte un martisor dulce celor carora viata le aduce prea adesea un gust amar. Martisorul vine si cu un mesaj: „Voi sunteti puternice si nu trebuie sa acceptati sa fiti victime”.

Serviciile de suport pentru femeile aflate in dificultate sunt insuficient finantate de autoritati si prea putin cunoscute de public. Spre exemplu, Sibiul are un adapost pentru victimele violentei, datorita Asociatiei Femeilor din Sibiu, dar el poate gazdui doar 7 femei, in conditiile in care numarul femeilor abuzate este mult mai mare. Statisticile nationale spun ca aproximativ 33% dintre românce se vor confrunta la un moment dat in viata cu violenta fizica, emotionala sau sexuala.

Femeile aflate intr-o situatie de marginalizare sociala sunt mai expuse riscului de abuz. De aceea, in ideea de prevenire a violentei, A.L.E.G. urmareste sa informeze cu aceasta ocazia femeile aflate in dificultate despre dreptul lor de a spune nu violentei. Misiunea organizatiei A.L.E.G. este combaterea violentei si discriminarii bazate pe diferente de gen.

Multumim voluntarilor care s-au implicat in aceasta actiune si de asemenea pacientilor din programul de ergoterapie din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” care au confectionat snurul martisoarelor aducator de speranta si noroc.

Persoana de contact: Eni Gall: 0726-116097
Director: Camelia Blaga: 0722-732767