10 MARI Sibieni

Sibienii au ocazia sa isi  aleaga cel mai mare si mai de seama reprezentant din istorie, in cadrul proiectul demarat de istoricul Razvan Pop (https://www.razvanpop.ro) si Tudor St. Popa (www.cemerita.ro) si care se desfasoara sub patronajul Asociatiei pentru Infrumusetarea Sibiului. Podul Minciunilor se alatura proiectului demarat si mai jos puteti gasi detalii despre cum puteti participa sau sa deveniti parteneri.

Prin acest proiect sibienii sunt provocati sa isi aleaga cel mai mare sibian din istorie, pornind de la calugarii secolelor medievale si terminand cu cei inca in viata, artisti contemporani recunoscuti international. Proiectul va functiona in felul urmator:

Astăzi va vom prezenta 200 de personalităţi ce şi-au legat numele în vreun fel sau altul de Sibiu. Aceşti 200 de Mari Sibieni nu au fost aleşi intr-un mod amator. Lista a fost analizată de specialişti în domeniu (profesori universitari, cercetători, muzeografi, etc…) iar în urma punctelor lor de vedere am definitivat lista, ce o vom publica la orele 12.00 pe ambele bloguri (www.cemerita.ro şi https://www.razvanpop.ro). Evident, dacă voi, cititorii noştrii consideraţi că sunt şi alte personalităţi care merită şă fie adaugate listei noastre, vă rugăm să ne trageţi de mânecă. Totuşi, vom avea grijă să adăugăm numai acele personalităţi a căror prezenţă pe lista marilor sibieni va fi argumentată de către cel care le propune. Un simplu nume aruncat la comentarii nu va fi luat în considerare. De asemenea, dacă consideraţi că unul dintre cei 200 anunţaţi de noi nu merită să fie prezent în lista marilor sibieni, vă rugăm de asemenea să ne trageţi de mânecă şi vom trece chiar şi la eliminarea lor din listă în cazul în care argumentele sunt solide.

Timp de trei luni (începând cu luna iunie până la sfârşitul lui august) vom prezenta cele 200 de personalităţi pe cele două bloguri iniţiatoare, dar şi pe cele partenere, precum şi în presă şi zonele circulate ale Sibiului. Cine sunt ele, ce au făcut, de ce am considerat noi că merită trecute pe această listă etc. Unul dintre principalele scopuri ale proiectului este acela de a informa sibienii, să ajungem cu toţii să cunoaştem marii oameni din istoria locului.

În luna septembrie veţi avea posibilitatea de a vă vota sibienii favoriţi. Timp de o lună, prin diferite mijloace, pe care le vom explica la momentul oportun, veţi putea nominaliza unul sau maxim zece Mari Sibieni. În urma votului vom realiza un top complet pe care îl vom prezenta la începutul lunii octombrie.

Primii zece vor fi prezentaţi doar in ordine alfabetică. Din acel moment, ei vor primi un avocat (personalitate sau un savant în domeniu) care le va susţine imaginea şi vor veni cu argumentele necesare care vă vor face sa îi votaţi înca odata, într-un sondaj final ce are menirea de a alege cel mai mare sibian din istorie.

La sfarşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, veţi avea din nou ocazia de a vota pe unul din cei zece mari sibieni. Dupa acest vot final, în ultima duminica din luna noiembrie vom anunţa topul celor mai mari sibieni. Astfel, chiar noi, sibienii, ne vom alege cele mai importante personalitati pentru cultura şi istoria noastră.

Evident ca acest proiect rămâne deschis tuturor celor care doresc să se implice într-un fel sau altul. Vă puteţi alătura prin prezentarea personalitaţilor pe propriul blog, astfel devenind partener al proiectului “10 Mari Sibieni” şi având un cuvânt de spus în alegerea celor mai mari sibieni. Fiecare blogger poate duce o proprie campanie de vot şi poate răspândi bannerul campaniei cu link spre propriul blog. Dacă ai cont Facebook sau orice alt cont de socializare, te poţi alătura nouă prin susţinerea campaniei şi prin postări pe pagina proprie sau prin orice alte modalitaţi de prezentare a celor 200 de mari sibieni către cât mai mulţi locuitori.

Evident că suntem deschişi şi celor care doresc să susţina financiar sau prin diferite alte mijloace intreaga campanie. Astfel ne va fi şi mai usor să ajungem cu informaţia la cât mai mulţi sibieni. Aşteptăm pe oricine să se alature campaniei în orice fel.

Urmăriţi-ne aşadar pe www.cemerita.ro şi https://www.razvanpop.ro şi veţi descoperi în câteva ore cei 200 de mari sibieni din istoria noastră. Proiectul se poate accesa uşor pe blogul Ce Merită, din meniul principal la secţiunea “Proiecte”.

Orice sfat si comentariu este binevenit.