Voi de unde va luati energie?

2017-07-17_05-54-32_623

Nu ma refer la energia care face ca toate gadgeturile de prin casa sa functioneze ci la energia care face creierul sa functioneze.

In cazul in care n-ati aflat deja de la alti savanti, va spun eu faptul ca un adult mediu consuma de regula 100W, iar creierul are nevoie de 20% din volumul respectiv de energie, adica 20W (cam cat 4 RaspberryPI) ceea ce-l face foarte eficient din punct de vedere al puterii de calcul in raport cu consumul de energie.

Niste studii (realizate de alti savanti si nu de mine, desigur) au revelat faptul ca o dieta de 2400 kcal zilnic ofera corpului suficienta energie incat sa poata satisface nevoia de energie a creierului.

Glucoza e ce altfel cea mai eficienta sursa de energie pentru creier, insa in functie de stilul de viata poate sa fie si cea mai periculoasa din moment ce o dieta bogata in glucoza poate sa produca intoxicatie si sa duca la diabet.

Astea fiind zise, pentru ca nu intentionez sa mananc ca spartul toata ziua pentru a ajunge la 2400 kcal si pentru ca mesele pe care le iau zilnic sunt suficiente incat sa ma mentina in forma am cautat o serie de solutii pentru a compensa nivelul de energie necesar creierului.

Cafeaua poate sa fie o sursa de energie, insa am baut atat de multa pe vreme cand eram holtei incat in ziua de azi n-o mai suport. Daca n-am alternativa o beau, insa in scarba.

Cola si sucuri in exces nu mai beau de cam multa vreme, ciocolata mananc foarte rar fiindca mi se pare mult prea dulce, iar la energizante vreau sa renunt fiindca sunt mult prea sintetice si nu-mi aduc aportul de energie de care am nevoie pe termen lung.

Asa ca mi-au ramas o serie de variante la dispozitie:

  • Tabletele de glucoza, pe care le urasc din toata inima fiindca sunt asa de tari incat imi rup dintii in ele (eu chiar am dinti sensibili);
  • Pastilele de multivitamine, pe care incerc sa le evit fiindca au in compozitie si ce nu-mi trebuie;
  • Pastile de cafeina, pe care sunt curios sa le incerc;
  • Energy bars, un produs relativ nou si destul de bine mediatizat:

Pe astea din poza le-am gasit prin Aldi si le-am probat deja si chiar daca nu ma omor dupa gustul lor pot sa spun ca sunt mult mai eficiente decat ma asteptam. Totusi, tocmai fiindca astea nu exceleaza la gust, desi par sa fie ceea ce-mi trebuie, vreau sa va cer niste recomandari privind fie alternative, fie batoane similare, dar cu gust mai bun.