Ultima generatie, Prima generatie

Tot mai des gasesc articole pe net si posturi pe bloguri despre sfarsitul lumii. Tot mai des apar cei ce ne atrag atentia ca poluam prea mult, consumam prea mult si pana in 2030 nu mai avem resurse pe pamant (Adela).

Mereu ni se aminteste ce putem face noi oamenii simpli, cum sa nu mai consumam ce nu ne trebuie neaparat (desi se produc tot mai multe), cum sa nu aruncam aiurea gunoaiele, sa protejam natura, sa fim ecologisti. Si unii chiar devenim, avem grija de mediu, tragem si pe altii de maneca. Si ne bucuram cand un om se schimba si gandeste altfel. Consideram asta un pas inainte.

Cu riscul de a fi cinic, mai ales ca fac si eu ce spuneam mai devreme, stiu ca in lume cei ce polueaza sunt multi si numarul lor creste. Constiinta sociala e la nivel atat de mic incat e o picatura de apa in Oceanul Planetar! Nu se simte si nu mai are timp sa se simta.

Unii imi vorbesc de conspiratii masonice, corporatiste, extraterestre sau mai stiu eu ce secretomani. In fapt ne-o facem cu mana noastra si cu mana noastra ne auto-distrugem. Unde vom ajunge? Curand dam de punctul critic. Momentul este deja apropae si toate “semnele” ce le vedeti si va faceti ca nu sunt acolo il anunta. Vine razboiul, reducerea rasei umane. Ori asta. ori distrugerea totala a rasei. Si cum natura si omul au fiecare mijloace de autoconservare vom avea parte de un mega -razboi sau un razboi cu terorismul (asta parca e deja) sau mini-razboaie simultane…ceva sa ne distruga semenii la greu pentru a face loc pe planeta. Prea ne-am inmultit!

trist, dar adevarat! Intervin acum o gramada de probleme de etica, filosofie etc cine traieste, cine moare…dar nu are sens sa fie discutate aici. Clar ca urmeaza punctul critic. Criza financiara prin care trecem e doar un “semn”, poluarea gloabala e un alt semn si tot asa din semn in semn ne apropiem…. Suntem oare ultima generatie sau prima dintr-o noua era?