Un ucigas cu blog scrie despre justitia din Romania

Desigur, nu-i nimic rau in faptul ca un ucigas scrie pe blog. Pana la urma sunt suficienti parnaiasi care scriu pe bloguri (nu-i asa tovarase Felix) sau fosti parnaiasi cu blog (sa-ti numeri ouale tovarase Nastase) si toti s-au trezit sa scrie intr-un fel sau altul despre justitie pentru ca pana la urma au si ei libertatea asta de exprimare.

Din pacate sunt destui care ar trebui sa infunde puscariile, si care scriu pe bloguri si dau lectii de moralitate poporului.

Intr-un articol intitulat „Justitia in Romania? Un rahat arogant, corupt si incapabil!” Serban Huidu isi permite luxul sa-si dea cu parerea despre justitia din Romania.

Articolul in sine nu conteaza foarte mult, insa conteaza agresivitatea limbajului folosit in titlu pentru a descrie justitia din Romania.

E de-a dreptul sfidator faptul ca Serban Huidu, un indolent ce a ucis trei persoane si a scapat fara ca sa faca macar o zi de puscarie, datorita ‘clementei’ unor judecatori sa-si permita sa catalogheze justitia din Romania drept un rahat arogant, corupt si incapabil.

Pai Serbane, cand pe tine te-a lasat liber justitia asta romana n-a mai fost un rahat arogant, corupt si incapabil? N-a fost pentru tine, dar a fost pentru familia victimelor desigur. Si acuma te trezesti tu sa ne vorbesti despre justitie?

Crezi ca am uitat ce-ai facut? Ai scapat de puscarie datorita rahatului asta arogant, corupt si incapabil, desi in opinia mea meritai sa primesti cu executare macar atatia ani cate vieti ai luat.

Desigur ai scapat pentru ca s-au gasit ‘scuze’ in favoarea ta. Ba a fost carosabilul de vina, ba pastilele si doctorii care te-au declarat in continuare apt sa conduci, ba ceasul rau sau mai stiu eu ce alte scuze. Ei bine Serbane tin sa-ti reamintesc faptul ca scuzele astea sunt pentru tine. Cu ele iti minti constiinta zi de zi ca sa poti dormi linistit noptile, dar nu ne poti minti pe noi. Chiar si cu scuzele astea tot ucigas ramai.

Si totusi iti permiti sa ne vorbesti noua despre justitia din Romania, tocmai tu? Sunt curios cat de mult te ajutau scuzele astea, daca in locul a 3 oameni nevinovati iti ucideai familia…

Probabil ca mai frapant decat articolul in sine e volumul mare de comentarii pline de laude si de aprecieri. Bineinteles, de cand cu accidentul Huidu primeste o gramada de comentarii in contra, comentarii concrete si argumentate. Dar nu le aproba si nici nu are suficienta verticalitate sa si le asume.