Sibiu, oras frumos?

Foarte mulţi oameni din afara Sibiului laudă acest oraş. Şi totuşi suntem unii care criticăm actuala administraţie. Unii au impresia că aceste critici sunt doar de dragul criticilor, dar nu e aşa. Orice critica e menită să îmbunătăţească.

Sibiul e văzut ca un oraş frumos de mulţi români prin comparaţie cu oraşele lor. E văzut ca un loc idilic de americani pentru că împrejurimile Sibiului păstrează patina tradiţiei. Sibienii sunt mândrii cu oraşul lor. Mulţi cred că merge în direcţia bună şi totuşi…

Zilele acestea apa la mii de sibieni este tăiată pentru că unii nu au plătit-o. Dar suferă toţi. Troleibuzele au fost desfiinţate fără ca nimeni să ştie, deşi sunt un mijloc de transport ecologic. Gropile în şosele au devenit atât de multe şi de mari că uneori nu mai ai cum să le ocoleşti. Semafoarele sunt gândite să aibă undă verde cei ce tranzitează Sibiul, în timp ce şoferii sibieni stau în trafic aşteptând. Primăria refuză să fie transparentă faţă de cetăţeni în deciziile ce le ia. Zonele verzi au fost şi sunt decimate în favoarea construcţiilor şi betonului. Exemplele acestea pot continua pe pagini întregi.

Oare mai este întreg Sibiul un oraş frumos, sau doar centrul?

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *