Sibiu 1989 – filmul Revolutiei de la Sibiu

Aseara a avut loc premiera filmului “Sibiu 1989” realizat de Octavian Repede, la care, printre altii mi-am adus si eu contributia. Sala Studio unde a avut loc premiera acestui film documentar indepedent a fost arhiplina. Au venit revolutionari, dar si foarte multi tineri, ceea ce ne-a bucurat. Am prezentat pe scurt filmul impreuna cu Octavian si apoi a inceput proiectia. In sala a fost liniste in cele 53 de minute cat a durat filmul. La unele secvente se mai auzeau oftaturi sau mici susoteli intre unii spectatori. Dupa genericul de final ropote de aplauze. Dar seara nu s-a incheiat aici. Am invitat pe scena cativa din revolutionarii prezenti in sala, unii dintrei ei intervievati si in documentar.

Fiecare a depanat cateva amintiri, dar toti au transmis un mesaj tinerilor: democratia si libera exprimare sunt foarte importante si nu trebuie sa le piarda. Pe scurt un succes. Am editat si cateva DVD-uri cu filmul, cu sprijinul celor de la Onyx. Cei ce nu au vazut proiectia o pot vedea la TV Eveniment si TV Sibiu in aceasta seara.
DVD-uri mai avem pentru cei doritori. Costa doar 15 lei si merita, pentru ca poate fi chiar un cadou de Craciun si nu numai, asa cum ne-au spus unii spectatori care au luat filmul pentru parintii lor.

Restul de poze le gasiti in SlideShow-ul de mai jos.

14
Lasă un răspuns

10 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
newest oldest most voted

Ce de oameni. Fain. Am si eu o curiozitate, cine a facut fotografiile?

Ritivoi

Dragilor documentaristi,voi cu asemenea specimene faceci documente despre revolutia poporului roman?Nu stiu daca e adevarat ce se gaseste pe internet,dar trebue verificat,si apoi dati drumul unui film cu atita incarcatura istorica. Propuneti un articol… Vizite: 993 Aprecieri: 20 Cotatie: 4.15 Trimite unui prieten 6654 Pacat, pacat de sangele varsat! Actiunea de blocare a finalizarii dosarelor Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si, implicit, a AFLARII ADEVARULUI despre cei care au ordonat moartea a peste 1100, mutilarea a peste 3500 de raniti si retinerea in temnitele comuniste a peste 800 dintre sutele de mii de manifestanti pasnici iesiti in strada, pentru sfanta… Read more »

Ileana Grosu

Domnule administrator,eu ca si toti cei care au cumparat ziarele vremii,la data cind a candidat acest Bucur Mircea pentru parlamentul Romaniei,din partea Partidului Romania Mare,am vazut cu ochii mei reclama din ziarele sibiene,cu poza lui Bucur Mircea si curiculum.Printre altele era scris ce studii si ce ocupatii a avut,iar la studii era scris ca are facultatea de inginier si scoala de ofiteri in rezerva M.I.facuta la Gradistea.Acolo se scoleau securistii comunistilor.Nu ma deranjeaza ca-i luati apararea,dar trbuie sa stiti ca in Sibiu la momentul revolutiei erau 170 de minori racolati de securitate(vezi documente CNSAS,si ale lui Stejarel Olaru).Cum credeti ca… Read more »

Unfranc

Despre Bucur Mircea se mai pot spune foarte multe.
Il cunosc foarte bine. Un parvenit, o jigodie de om.
Se da revolutionar. El era la curve cand au fost evenimentele din ’89 dar ca sa-si justifice lipsa de acasa, la nevasta i-a spus ca a participat la revolta.
Si-a facut mai multe rude “revolutionari”. (chiar pe socru, care nici nu era in Sibiu atunci). A pus mana pe mai multe proprietati ale altora.
Profesional, este o nulitate.

CIURLIN

DA.BUCUR MIRCEA ARE SCOALA DE CADRE-N REZERVA ALE FOSTEI SECURITATI.CE MARE PACALEALA!BUCUR SI REVOLUTIA…DE CARE PARTE A REVOLUTIEI A FOST?

Unfranc

Am auzit ca acest individ Bucur Mircea, a ajuns primar intr-o localitate de langa Sibiu!
Va fura si de acolo ceva si apoi va fugi.
Hotia la el este principalul scop.
Nu este nimic de capul lui, nici de al sotiei.
Niste parveniti.

Unfranc

Este un zvon dar nu cred nici eu.
Mircea Bucur, ‘revolutionarul lu peste’!
Nu l-am mai vazut de ceva vreme si nici nu l-am mai sunat.

cunoscatoare

Bucur a candidat pentru primaria din cristian,dar nu a fost votat.

Unfranc

Multumesc, ‘cunoscatoare’!

Bine ca n-a ajuns Bucur primar! Ar fi furat pentru tot neamul.
Singura lui preocupare este sa acapareze bunul altuia.
Cine stie pe cine din familia lui va cadea blestemul celor furati!
Sper ca sibienii sa-l puna la punct.

alex oprea

ceea ce spuneti despre Bucur sunt birfe sau adevaruri. daca sunt adevaruri nu va mai ascundeti sub pseudonime! Daca sunt doar birfe, atunci e clar. Nu i o problema sa va ascundeti sub pseudonime!