Sibiu 1989 – filmul Revolutiei de la Sibiu

Aseara a avut loc premiera filmului „Sibiu 1989” realizat de Octavian Repede, la care, printre altii mi-am adus si eu contributia. Sala Studio unde a avut loc premiera acestui film documentar indepedent a fost arhiplina. Au venit revolutionari, dar si foarte multi tineri, ceea ce ne-a bucurat. Am prezentat pe scurt filmul impreuna cu Octavian si apoi a inceput proiectia. In sala a fost liniste in cele 53 de minute cat a durat filmul. La unele secvente se mai auzeau oftaturi sau mici susoteli intre unii spectatori. Dupa genericul de final ropote de aplauze. Dar seara nu s-a incheiat aici. Am invitat pe scena cativa din revolutionarii prezenti in sala, unii dintrei ei intervievati si in documentar.

Fiecare a depanat cateva amintiri, dar toti au transmis un mesaj tinerilor: democratia si libera exprimare sunt foarte importante si nu trebuie sa le piarda. Pe scurt un succes. Am editat si cateva DVD-uri cu filmul, cu sprijinul celor de la Onyx. Cei ce nu au vazut proiectia o pot vedea la TV Eveniment si TV Sibiu in aceasta seara.
DVD-uri mai avem pentru cei doritori. Costa doar 15 lei si merita, pentru ca poate fi chiar un cadou de Craciun si nu numai, asa cum ne-au spus unii spectatori care au luat filmul pentru parintii lor.

Restul de poze le gasiti in SlideShow-ul de mai jos.