Adio campanie electorala!

Vineri e ultima zi de campanie electorala. Ma abtin sa fac un rezumat al ei, cred ca dupa alegeri e suficient timp de analize si comentarii. Ma simt dator fata de cititorii acestui blog sa comentez sondajul si ideea initiata de mine la inceputul lunii mai: sa se organizeze o dezbatere TV cu toti cei 5 candidati la Primaria Municipiului Sibiu. 85% dintre voi (adica 64 de indivizi!) au spus ca ar fi benefica o astfel de dezbatere. Pentru democratie ar fi fost benefica, cred si eu.

Joi Antena 1 Sibiu a difuzat de la ora 16 (ora de maxima audienta! – sic!) o dezbatere cu 7 din cei 9 candidati la functia de presedinte a Consiliului Judetean Sibiu. Dezbaterea e un inceput, poate nu cel mai bun. Moderatorul s-a achitat de datorie de ai tine in frau pe politicieni, dar si formatul emisiunii nu a permis un dialog. Intrebarile adresate intre politicieni nu au fost un dialog…. Iar intrebarile jurnalistilor nu am inteles cum au fost selectate, deoarece nu s-a explicat. Cum nu s-a explicat de ce Rondul, Dacii Liberi, posturile de radio sau corespondentii nationali nu au putut adresa intrebari. A fost o emisiune sterila, fara efect, sau poate asta s-a urmarit…acelasi Sibiu mort….chiar si electoral! M-a frapat secventa de deschidere a emisiunii: 7 politicieni si un moderator toti imbracati in negru, asezati ca la priveghi. Oare priveghiul cui era? Mi-e teama sa nu fi fost priveghiul democratiei ce va fi inmormantata la Sibiu in trei zile pe 1 iunie.

Tot joi la TV Sibiu a mai avut loc o dezbatere, dupa cea de la Antena 1 Sibiu cu aceiasi pretendenti la sefia Consiliului Judetean. Din pacate nu am putut sa o vad emisiunea (astept inregistrea). Dar cei ce au vazut-o spun ca a fost mult mai piperata….